USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці демонізують тести ЗНО до абсурду, - Літковець

29 Квітня 2010 16:55
У Луцьку обговорили плюси і мінуси нинішньої вступної кампанії та зовнішнього незалежного оцінювання.

На «круглому столі» у волинському Медіа-домі взяли участь студенти, директори шкіл, викладачі вузів, батьків випускників та роботодавці. Старший викладач кафедри політології ВНУ імені Лесі Українки Тарас Літковець зауважив, що українці «демонізують тести, доводячи їх до рівня абсолюту». Й додав, що приховане і відверте реформування освіти триває із 1986 року. А ось дублювання зовнішнього незалежного оцінювання співбесідами у вузах може призвести до корупції.

Батьки переконанні: у відповідях ЗНО часом приховані дві та більше відповідей на одне запитання. Мовляв, треба й підручники переписати, щоб не «нагружати» дітей. Погано й те, що на оцінки в атестатах можуть впливати і стосунки учнів із вчителями.

Хвилюються батьки, що деякі питання тестів ЗНО можна вирішити «методом тику», навіть не знаючи правильних відповідей. Наголошують матері і батьки цьогорічних випускників, що реформування освіти стрімкими темпами викликає величезний стрес як в учнів, так і у батьків.

Директор загальноосвітньої школи № 26 Дмитро Гнатюк переконаний, що ЗНО позитивно впливає на учнів. Адже більшість із них засіла за навчання.

«Діти повірили в справедливість, а не в можливості і зв’язки батьків. Не може бути переходу до іншої форми оцінювання, щоб об’єктивно оцінити знання дітей», - зауважує педагог.

Серед хиб додаткових іспитів у вузах – що питання виходять за межі шкільної програми і прагнуть «завалити» абітурієнта. А ось перевага ЗНО в тому, що серед тих, хто складають тести - і вчителі шкіл, і викладачі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
irysia Показати IP 29 Квітня 2010 17:45
Мій син вже абітуріент.Проте минулорічну нерозбериху згадую з жахом.Якби не пільги (він переможець олімпіад)напевне бюрократичні плутанини нас би замучили. Проте згодна, що вчитися ВАРТО і ЗНО дуже стимулює дітей. Після всього пройденого я переосмислила всю структуру освіти і визначила пріоритети для майбутнього ЗНО. Це стимулює дітей до посидючості, а ще помітила, що дитина більш по дорослому підбирає свою майбутню професію.
Олена Показати IP 30 Квітня 2010 08:36
Я - педагог. Готувала учнів до ЗНО цілеспрямовано. Результати перевершили всі наші очікування. Учні стали студентами найпрестижніших вузів! А чого чекати цього року?
Вона Показати IP 30 Квітня 2010 09:15
Може я щось не розумiю,але демонізують тести ЗНО до абсурду чи до абсолюту.Нестиковочка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus