USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Вчителі підвищуватимуть кваліфікацію на канікулах

22 Лютого 2010 18:04
Відділ освіти Луцької міськради звернувся до Інституту післядипломної освти з проханням, аби курси з підвищення кваліфікації для вчителів проводились на канікулах.
Про це на засіданні постійної комісії з питань освіти та науки міськради розповів начальник управління Сергій Калуш. За словами чиновника, не виключено, що Інститут це прохання не підтримає.
«Якщо пропозиція буде відхилена, то ми хочемо спробувати отримати ліцензію для проведення таких занять. Можливо, при управлінні буде створено спеціальний кабінет. А курси читатимуть викладачі вишів», - каже Калуш
Голова комісії Олександр Мишковець пояснив, що перепідготовка вчителів – затратна справа для бюджету.
«Вчителям потрібно оплатити навчання на курсах. Крім того, необхідно знайти вчителю заміну і також оплатити ці години. Така схема дуже затратна. Тому варто було би її дещо змінити», - зауважив Мишковець.
Комісія передасть на сесійний розгляд депутатам міськради проект «Міської комплексної програми розвитку освіти міста Луцька на 2010-2015 роки». Програма розроблена міським управлінням освіти. Сьогодні міські школи не мають єдиної програми розвиту освіти.
«У Луцьку діє до десяти різних програм. Частина з них були неправильно затверджені. У деяких закінчується термін. Документ охоплює усі напрямки – дошкільну, середню, позашкільну освіту. Всього – вісім напрямків», - розповів Сергій Калуш.
За словами чиновника, програмою передбачено фінансування в розмірі близько 210 мільйонів гривень на шість років. Левова частка цих грошей припадає на харчування, оздоровлення та медичне обслуговування школярів.
«До програми не включені розрахунки із заробітної платні та оплаті енергоносіїв. Адже на це іде окрема стаття держбюджету», - зазначив Калуш.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus