USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Версія МОЗ щодо смерті 12-річного волинянина

18 Листопада 2016 12:08
«У зв’язку з поширенням у медіа інформації про смерть дитини у Волинській області нібито від поліомієліту, повідомляємо, що згідно з інформацією лабораторного, клінічного, інструментальних методів дослідження, причиною смерті дитини є блискавичний перебіг хвороби Гійєна-Баре - гострого автоімунного захворювання».

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

Остаточне гістологічне підтвердження цього діагнозу буде відоме орієнтовно за 10 днів, що пов'язане зі специфікою лабораторних досліджень.

Хвороба Гійєна- Баре - це рідкісне захворювання, перші прояви якого - параліч кінцівок. Поліомієліт має схожі прояви, однак вакцинація дозволяє повністю подолати це захворювання. На сьогодні випадки в'ялого паралічу не пов'язані із поліомієлітом.

«Наголошуємо на тому, що діагноз буде підтверджений не раніше, ніж за 10 днів. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким дитини», - йдеться у повідомленні МОЗу.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, в обласному управлінні охорони здоров'я спростовують інформацію про те, що причиною смерті 12-річного Олександра Мороза став поліомієліт.

Нагадаємо, 16 листопада ввечері стало відомо, що 12-річний Олександр Мороз з селища Головно Любомльського району Волинської області помер від поліомієліту.

До слова, раптова смерть 12-річного хлопчика на Волині занепокоїла Всесвітню організацію охорони здоров'я. Про це повідомляє Infokava.com з посиланням на ТСН.

Одного вечора він поскаржився на біль у руках і ногах, а вже вранці не зміг підвестися з ліжка. В реанімації підліток впав у кому, а через 2 дні його серце спинилося. Чутка про смерть від поліомієліту миттєво поширилася в інтернеті і дійшла аж до всесвітньої організації охорони здоров'я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus