USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ветерани УПА здійснили рейд до Криму. Замість зброї – українські книжки

28 Грудня 2009 17:56
На адресу Нововолинського історичного музею надійшов лист-подяка від педагогів Криму. Вчителі та учні єдиної в автономії україномовної школи №3 міста Щолкіне (Казантип) дякують волинянам за надіслані їм у подарунок українські книжки.
Благодійна акція «Україномовна книга – кримчанам» тривала за ініціативи ветерана Братства ОУН-УПА Михайла Оробчука із Нововолинська. Він якось прочитав у часописі «Нація і держава» про шкільні проблеми кримчан, яким конче бракує україномовної літератури.
Вояка УПА звернувся до працівників музею, своїх побратимів-ветеранів та до заступника міського голови Орести Охримович. Закликав зібрати й надіслати у Крим українські книги. За тиждень нововолинці пожертвували кілька ящиків книжок, які відіслали до автономної республіки.
Нині твори Лесі Українки та Пантелеймона Куліша, Франка та Нечуя-Левицького, Котляревського, Загребельного та Остапа Вишні вивчають школярі автономного Криму. Директор школи Алла Шахова вельми вдячна, що в посилці з Волині знайшлося місце для Біблії в українському перекладі, - повідомила міська газета  «Наше місто».
«Разом з книжками ви надіслали нам часточку своєї теплоти, любові й доброти. Ми від щирого серця зичимо всім Вам здоров’я, успіхів, натхнення. Хай Вам щастить!» - пишуть у листі кримчани.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
OrestN Показати IP 28 Грудня 2009 22:09
давайте у їхні руки книжки, бо у пустих руках з'явялться знаряддя утихомирення

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus