USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські козаки – проти Табачника і польських шовіністів

22 Березня 2010 18:47
20 березня в Музеї сільського господарства Волині в селищі Рокині Луцького району відбувся Форум козацьких громад України «Весняне Козацьке КОЛО».
Організатором Форуму виступила «Волинська Січ» Війська Запорізького. В роботі форуму взяли участь представники козацьких громад та організацій Волині, Рівненщини, Хмельниччини, Львівщини, Івано-Франківщини.
Гості Форуму мали змогу взяти участь у прадавньому обряді з нагоди весняного рівнодення. Всі бажаючі також долучилися до участі в козацьких змаганнях: стрільбі з луків та пневматичної зброї, козацькому армрестлінгу.
Спеціально для учасників та гостей форуму відбулися показові виступи козацьких одноборств з елементами характерництва школи «Гопак» і «Спас».
Традиційно відбулась й історична реконструкція мистецтва козацьких гармашів.
Під час Козацької Ради були прийняті рішення створити єдине консолідоване козацьке об’єднання для відстоювання українських цінностей, неприйняття Козацтвом самого факту призначення українофоба Дмитра Табачника міністром освіти і готовність до активного спротиву його антиукраїнській політиці.
Також про абсолютне неприйняття ініційованої польськими шовіністичними колами резолюції Європарламенту з приводу відзначення вкладу Степана Бандери в національно-визвольний рух званням Герой України.
Для відстеження діяльності нової влади в питаннях розвитку козацтва, Форум делегував Верховного отамана ВГО «Велике Козацьке Коло» Володимира Присяжнюка для участі в роботі Ради Козацтва при Президентові України, - інформує ВГО «Велике козацьке коло».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правнук козачий Показати IP 23 Березня 2010 12:31
Ну "козаки"! Цілою Січчю на одного шинкаря. Карнавальні "перебиранці", а не козаки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus