USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Волинські лісівники придумали, як зберегти зубрів

1 Березня 2010 15:25
Зубр, популяція якого наприкінці вісімдесятих у Волинській області досягла понад двісті особин, може повністю зникнути. Щоб цього не сталося, розроблено програму із його порятунку.
Днями, за ініціативи ВОУЛМГ, відбулося спільне засідання спеціалістів Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, державного управління охорони навколишнього природного середовища у Волинській області та громадських організацій.
Йшлося про узгоджені дії та об’єднання зусиль у справі збереження популяції зубра. Про це повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.
Перший заступник начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Гетьманчук розповів про регіональну програму збереження та відновлення зубра у Волинській області. Її розробили обласне управління, ДП «Мисливське господарство «Звірівське» та ППП «Київський созологічний центр».
Програмою передбачено Волинську популяцію зубра поповнити плідниками з інших регіонів України, зокрема Вінничини. Голова Волинського обласного Товариства охорони природи Микола Мельник наголосив, що цей червонокнижний звір потребує негайної допомоги з боку людини.
В обговоренні взяли участь заступник голови Волинського обласного Товариства охорони природи Віктор Комаров, заступник директора Національного природного парку «Прип’ять-Стохід» Михайло Химин, голова президії Волинської організації УТМР Віктор Шибенюк, завідувач сектором екомережі та розвитку заповідної справи  управління екології та охорони довколишнього середовища державного управління охорони навколишнього природного середовища у Волинській області Ігор Квач, депутат Ківерцівської районної ради, член Волинської асоціації сприяння охороні довкілля «Зубр» Федір Доридор та голова цієї ж асоціації Володимир Граковський, головний спеціаліст мисливського відділу Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Жабчук.
Гострі дискусії засвідчили, що природоохоронці вболівають за збереження волинської популяції зубрів. Проект одноголосно підтримано. Узгодили й подальші дії у справі збереження красеня Волинських пущ.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus