USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинські паломники молилися в горах Грузії

22 Квітня 2010 15:54
Стараннями паломницької служби єпархії на чолі з координатором матінкою Ларисою Савчук прочани Волинської єпархії УПЦ КП відкрили для себе ще одну сторінку давнього Християнства - вони щойно повернулися з Грузії.

Упродовж тижня волиняни молилися у 20 святих місцях Землі Богородиці, як називають свою країну грузини, - інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП .

Молитва українською, яку очолював настоятель луцької Благовіщенської парафії священик Микола Савчук, звучала і на вулицях стародавнього Тбілісі, і в найдавніших храмах, збудованих ще починаючи з V століття.

Волиняни змогли побувати високо в горах у важкодоступних місцях, ознайомитися з умовами, в яких плекали православну віру подвижники Благочестя перших століть Християнства.

У тамтешніх церквах немає пишних розписів і багатих шат, відсутні «блага цивілізації», мало коли бувають паломники. Проте палає лампада віри. Саме вірою грузини виживали – це один із перших факторів, на яких наголосив журналіст, кандидат філологічних наук, керівник фірми, яка приймала волинян, і, водночас, один із гідів Іраклій Дзерія.

Варто особливо відзначити гостинність грузинів і повагу до українців. Коли вони чули, звідки приїхали прочани, вітали їх, підходили до священика під благословення у церквах і на вулицях, зупинялись і разом молилися.

«Україна для нас священна. Це не просто православна держава, а справжній друг, який долає з нами, грузинами схожі труднощі», - зізналися тамтешні мешканці волинським богомольцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
filadelfos Показати IP 23 Квітня 2010 11:13
От молодець, матінка Лариса))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus