USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським депутатам не до звірів

26 Жовтня 2009 17:44
З одинадцяти членів тимчасової комісії обласної ради, створеної 23 жовтня на сесії для розслідування фактів порушення процедури надання в оренду мисливських угідь, на засідання спромоглось прийти лише двоє – депутати Олег Кіндер та Юрій Єлева. Про це 26 жовтня інформують «Волинські новини».
Офіційна назва цієї комісії, створеної минулої п’ятниці, – тимчасова комісія обласної ради для розслідування фактів порушення законодавства, допущених при поданні на розгляд обласної ради Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства проектів рішень обласної ради «Про надання в користування мисливських угідь».
Співголова новоствореної комісії, начальник Державної екологічної інспекції Олег Кіндер заявив: «Депутати, які роблять популістські заяви, не роблять нічого істотного. Той самий Іван Карпомиз (народний депутат, другий співголова комісії – «ВН»), який зініціював, аби засідання комісії відбулася швидше, сам же і не прийшов».
Створення комісії було спровоковане прокурорським протестом, який депутати  розглянули та відхилили 23 жовтня. Стосувався протест вересневого рішення Волиньради надати в користування ряду підприємств частини мисливських угідь області. У протесті ішлося про те, що підприємства, які рік тому відмовилися від ведення мисливського господарства на цих угіддях, свою відмову відкликали. Тому рішення облради не законне.
Як запевнив пан Кіндер, про таку відмову депутати дізналися тільки з самого протесу прокурора.
На думку Олега Кіндера, цей протест прокурора безпідставний, оскільки законодавство України не передбачає процедури відкликання відмови.
Депутат вважає, що підприємства після відмови від господарювання повинні заново пройти весь шлях, передбачений законом: погодження у необхідних інстанціях, подання на розгляд ради.
Пан Кіндер  каже, що вересневе рішення Волинської обласної ради цілком легітимне, уся процедура витримана в рамках закону: «Хотілося б почути, на якій підставі створений протест прокурора. Нехай би принесли якісь докази».
Депутат припускає, що питання долі мисливських угідь може стати інструментом політичних спекуляцій або відстоюванням чиїхось особистих інтересів.
За словами посадовця, державні мисливські господарства неефективні, тому доцільніше було б віддати їх приватникам. Цим і керувалися депутати під час прийняття рішення, опротестованого прокурором.
А Юрій Єлева додав: «Якщо в такий час до людей не завжди руки доходять, то коли до бідного звіра дійдуть?»
Відтак засідання комісії перенесли на п’ятницю.
Довідково:
18 вересня депутати Волиньради своїм рішенням надали в користування мисливські угіддя терміном на 15 років таким користувачам: ДП «Горохівське ЛМГ», ДП «Камінь-Каширське ЛГ», Іваничівській районній організації УТМР, Луцькій районній організації УТМР, ТзОВ «Шацьке мисливське господарство», ПП «Ольвіта», ТзОВ «Павлівське мисливське господарство» та МП «Вероніка».
На це рішення надішов прокурорський протест, який 23 жовтня на сесії депутати відхилили.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus