USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Волинський чиновник прокоментував, чому його сини присягнули Росії

11 Травня 2016 14:35
Начальник міського відділу освіти у Володимирі-Волинському Дмитро Здіховський заявив, що йому не соромно, що його сини служать у військах Росії.

Про це він розповів під час конференції з місцевими ЗМІ, яку зібрав після публікації у Фейсбуці депутата обласної ради Костянтина Зінкевича. Відео з прес-конференції опублікувало видання Волиньмедіа.

Нагадаємо, Костянтин Зінкевич розповів, що поки Дмитро Здіховський працює начальником міського відділу освіти у Володимирі-Волинському та доводить вчителям, як потрібно виховувати дітей і проводити уроки патріотизму, його сини-військовослужбовці ще навесні 2014 року прийняли присягу «на вірність Путіну».

Одразу ж після вихідних Дмитро Здіховський зібрав невеличку прес-конференцію для місцевих ЗМІ, аби, як то кажуть, розставити усі крапки над «і».

«Судячи по таких заявах, непересічна людина, читаючи, думає отак: «Взяли, перейшли, зрадники. Все, продали Україну, побігли туди в Росію всі служити й працювати». Насправді це було кардинально не так.

За своїх дітей, мені абсолютно не соромно. Вони з 16-ти років у берцях і в казармі жили. Спочатку у військовому ліцеї, потім у військовому інституті. Але життя склалося так, як склалося, так, як є. Я абсолютно не соромлюся цього. Хочу сказати, що я люблю свою державу Україну і так само люблю своїх дітей. І так само від них не відмовлюся», ‒ сказав Здіховський.

З його слів, він сам був у той час в Криму, тому бачив усе на власні очі.
«Вони свої частини перетворили на справжні оборонні фортеці, – продовжує Дмитро Андрійович. – Можете собі уявити, з однієї сторони були ці «зелені чоловічки», озброєні, як то кажуть, «до зубів», техніка, бронетранспортери, вертольоти, а з іншої сторони – наші зубожілі військові частини, де на одну – по тридцять порваних бронежелетів, застаріла зброя, яку, фактично, навіть не було чим зарядити. А з чотирьох бронетранспортерів – три та й ті стояли на колодках.

У старшого сина, він був командиром роти, в підпорядкування було кілька десятків молодих хлопців, які постійно запитували його: що будемо робити, стріляти, оборонятися?»

Як пояснив Дмитро Здіховський, на той час командування ЗСУ, представники влади припинили будь-який зв’язок із цими частинами. Командири тільки по мобільному зв´язувалися із керівництвом і постійно запитували що їм робити. Всі відповідали одне: діяти в залежності від обставин.

«І в тій ситуації командир їхньої частини, справжній щирий українець, який ходив у вишиванці, співав у церковному хорі, зібрав усіх і сказав: «Від нас відмовились. Я частину не здам і буду йти на переговори…», – продовжив чиновник. – Його попередили: до такої-то години мусите здатися, якщо ж ні – будемо брати частину штурмом. І тоді вирішили, що кожен офіцер напише рапорт у якому сказано: «готовий застосовувати зброю на ураження…». Сім чоловік одразу відмовилося. Їх вивезли до КПП. Командир сказав: «Зі мною залишаться ті, хто стоятиме до кінця…» І вони стояли.

16 березня 2014 відбувся нелегітимний референдум у Криму. Після цього українським військовим повідомили, що жодного українського прапора не можна піднімати над військовою частиною.

«У тій частині, де служили сини, український прапор майорів до 19 березня, потім його опустили, кожен із ним попрощався, – продовжував свою розповідь пан Здіховський. – Вони чекали, що держава згадає про них, що буде організовано спеціальний коридор для виїзду в Україну, транспорт. Але цього ніхто не зробив. Тодішня влада вирішувала свої нагальні питання. Від них просто відмовилися. Оголосили зрадниками. Їм запропонували наперед неприємлемі умови. Кожному сказали окремо добиратися: «Є вакансія в Донецьку, в Луганську, в Краматорську». А сім’ї, а якесь майно нажите? Ну та хай мої ще молоді, люди по 20 років там прослужили. Це не враховано. І зразу тисячі людей вийшли зрадниками. Там залишилися. Потім в житті оприділялися, залишалися. Тоді ще не було ані війни, ані АТО. Була анексія Криму. Сталось так, як сталось», ‒ продовжує Здіховський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
лучани Показати IP 11 Травня 2016 14:39
Яка різниця як зрадили. Головне ЗРАДИЛИ присязі. Вони є фашистські колабораціоністи.
з 51 бригади до лучани Показати IP 11 Травня 2016 15:37
Скажу так: важко дати адекватну оцінку цьому. Його сини поступали самостійно, відповідно до ситуації і обставин, що склалися. А оте ваше "ЗРАДИЛИ" великими літерами, одразу свідчить, що до армійської служби ви ніякого відношення не маєте. Я був мобілізований рік і знаю лише одне, наочно, що зраджувати вміють командири української армії, і це непоодинокі випадки. І наша держава в особі тих перевертнів, що нами правлять на верхах нас зрадила всіх, поголовно. Не вірите, - поцікавтеся, чим військова прокуратура зараз зайнята! - Скільки відкрито кримінальних справ проти солдат з волинської бригади через банальну підступність керівників військових підрозділів, які на сході ховались за спинами бійців, як зайці, а у Володимирі "злили" нагло майже кожного другого, просто так, а самі "вмили" руки. Ось це зрада! А щодо держави і кожного, хто в ній живе, то один рівень реального зубожіння в 4-6 разів говорить про все інше. І хоч я і його сини тепер опинилися по обидві ворогуючі сторони, судити для себе їх не маю морального права. Аргументи Здіховський навів, вони відображають реальний стан речей стосовно відношення держави до людини, - за посаду не тримається. Поступив, як справжній батько своїх дітей, роботу власну, сподіваюсь, виконує чесно. Зазначу одразу, що я його особисто не знаю. Тому тикати пальцем і кричати "зрада, зрада !" - якимось неосталінізмом попахує. Бачу це такий новий стиль політичного управління при владі Шоколадного Свина і його малокаліберних підлабузників. - На це я вам скажу наступне: не забувайте Ліпецьку шоколадну фабрику, завод в Севастополі, офшори, бенкет з нагоди першого мільярда Сені і т. д. - Ось де ЗРАДА!!!....
Валерій до з 51 бригади Показати IP 13 Травня 2016 17:13
От не розумію як тебе , з такими поглядами і судженнями , свої ж не пристрелили і першому ж бої? Невже всі були такі?
1 до лучани Показати IP 12 Травня 2016 06:49
Гнати його, він виховує ЗРАДНИКІВ
Опа на! Показати IP 11 Травня 2016 15:04
Чоловік хороший.Але діти ЗРАДНИКИ!Про яке майно мова - це в першу чергу люди військові а не бариги...
Вадим Показати IP 11 Травня 2016 15:16
не патріотизму йому вчити інших якщо сини зраджують за сало
Софія Показати IP 11 Травня 2016 15:17
Зінкевич нехай розкаже як він капітан в запасі ,умудрився ухилитись від шести мобілізацій, і з своїми дружками конрабандистами Панасюком та іншими.
Марія до Софія Показати IP 11 Травня 2016 19:32
Всі знають на чому депутатство і "волонтерство" зробили Зінкевич з Панасюком, вдало у струю "вписались", під благими намірами кішені собі набивали! За гратами їх місце!!!
До пілотки до Марія Показати IP 11 Травня 2016 23:52
Ти тупе створіння, тут мова не про зінкевича і не переводь стрілки. Через таких як ти і війна розпочалась.
Всезнайко Показати IP 11 Травня 2016 15:26
Правильно зробили...
ВАСЯ Показати IP 11 Травня 2016 15:31
Оце є типовий ХОХОЛ !!!!
думка Показати IP 11 Травня 2016 15:38
що тут скажеш сини зрадили і тебе батька і і нас українців .
я Показати IP 11 Травня 2016 15:44
Могли б просто звільнитися, а не переприсягати.
Олег Показати IP 11 Травня 2016 15:55
поганий вихователь якщо синів не зміг виховати достойними батька а може і сам такий от такі на жаль у нас окремі вчителі гнати таких з освіти о то хлопці з ато погонять
віктор Показати IP 11 Травня 2016 16:00
Почитав коментарі і вкотре переконався, що Волинь це край дезертирів і чмошніків, які завжди знайдуть виправдання своєму боягузству.
лучанка Показати IP 11 Травня 2016 16:04
Я би на його місці сама подала заяву на звільнення. Він освічена людина і йому дадуть роботу. А керувати так відділом, ну, ніяк не годиться!
дописувач Показати IP 11 Травня 2016 16:04
Цю гн*ду потрібно не тільки звільнити, а й депортувати до любимих синочків. А в його маєтку поселити біженців із Криму!
Читач до дописувач Показати IP 11 Травня 2016 16:10
Вірно! Падл*ка, виправдовує, що синам було шкода втрачати нажите майно, а тисячам біженцям не шкода було! Батько зрадників присязі народу України повинен бути арештований і обміняний на тих злочинців!
Іван Показати IP 11 Травня 2016 16:13
Знаємо як поступив богдан хмельницький
Інна Показати IP 11 Травня 2016 16:32
уся ця тема виглядає як цькування людини!! які ж усі тут розумні зібралися! ніхто навіть приблизно не знає ЩО і ЧОМУнасправді сталося вКриму. а обзивати зрадниками легко...себе поставте на місце цих військових-ну як,шановні диванокомандувачі,всі героі,НЕзрадники? ото ж бо!!
Арсен Показати IP 11 Травня 2016 16:43
Спасибо жителям донбаса за преза яника!!! Пр*срав все кацапам. А синам пора забирати батька в Крим, хай там і виховує і перевиховує
Міхо до Арсен Показати IP 11 Травня 2016 19:37
Ну а тобі "дякуємо" за Порошенка президента!!!
Арсен до Міхо Показати IP 12 Травня 2016 14:24
я голосував за Царьова!!!!! бо він спєц по Волинській різні!!!!!
Серії Показати IP 11 Травня 2016 16:49
богдан Хмельницький - я тебе породив я тебе уб'ю
Думка Показати IP 11 Травня 2016 17:00
Не судіть і не судимі будете. пройде років 100 історію перепишуть. найгірше зараз - рвуть Україну на шматки, з народу знущаються тарифами, мізерними зарплатами... не там зрадники!!!!!!!!!
Патріот Показати IP 11 Травня 2016 17:11
У кожної людини є вибір. Згадайте тільки юних нахімовців, які заспівали гімн України.... Просто в них на першому місці були матеріальні цінності, а не духовні. А зрадник це та людина яка зрадила свою присягу на вірність України. І не треба казати, що верхнє керівництво про них забуло - в кожного своя голова на плечах ....
Лучанка Показати IP 11 Травня 2016 18:43
Ви не були у шкурі тих військових, яких наша "славна держава" залишила один на один з високоозброєними наступальними військами агресора! Що ви можете судити про те, як їх "кинули під танк" з одними автоматами та несправними, навіть, автомобілями?! А куди їм було виїздити? Де і як сьогодні трудовлаштували військовиків ВСУ з Криму і їх сім*ї, ви знаєте?! Подивіться хроніку тих подій і ви побачите, що в тодішніх армійських військових частинах в Криму навіть у офіцерів не було належного обмундировання!! Як ви можете судити про те, що не знаєте сидячи на диванах і крапаючи по клаві комп*ютера??!! А батькові в сьогоднішній час, звичайно необхідно піти з посади, бо все рівно ці "горе-патріоти" жити і працювати не дадуть, незважаючи на всі попередні заслуги! Вина в усьому цьому - здачі Криму - лежить, перш за все, на нинішній владі!!
жора до Лучанка Показати IP 12 Травня 2016 14:27
вина якраз лежить на ригах, на тих, хто постелився під кацапів....на ХАЛЯВЩИКАХ і любітелях ковбаси- "рубльовкі",,,,,,,,,,
Анонім Показати IP 11 Травня 2016 19:00
зараз сепари в почоті.Порося пархате здає Україну
питання Показати IP 11 Травня 2016 19:35
Роблячи висновок того що накоментували дописувачі, лише одне питання: чому не за гратами Турчинов, Яценюк, Порошенко...?!
Льоха Показати IP 11 Травня 2016 22:29
Прочитав коменти тут і на Цензорнет. Виходить у вол-волинському найбільше сєпарів чим по всій Україні. А главне хто йото захищає? Прош...ки, алкоголічки, сраколизи папікові. Совок в городі ніяк не сконає. Всякі пілоцькі, пашкетницькі, пашлаєвські-гапонські такіє самі як і той здіх. Одна поля ягода!. Нічо, прийде на вас всіх лиха година!!!
Андрій до Льоха Показати IP 12 Травня 2016 20:41
та ні. просто тут на ВН тусується "когорта" нашого аналога "ольгинских" - платних коментаторів з своїми методичками. Основні установки - "всьо пропало", "україна не держава", "в СРСР було краще", "росія наш друг" ну і т.п. Деякі досить професійно, мяко обробляють тему, деякі грубо й примітивно (я б їм урізав зарплату:)). Сидять тут мінімум років три, раніше взагалі берега не чули, під час війни трошки притихли і переключились, отримали інші методички. Ну але справа їхня живе, і непідготовлений читач може сприйняти їхню роботу за думку більшості волинян/читачів ВН...
Юля до Льоха Показати IP 13 Травня 2016 00:28
Пашкето-пілоцько пашлаєвські То є мєсні провладні гниди сепаратистки))))))) Хоть одна алкашка розкодірована злиняла звідти)))
Добряк Показати IP 12 Травня 2016 03:34
Зрадників ніхто не любить.ціх перебігли зазвичай переводять служити на кавказ або на далекій схід,а в лічному деліі пишуть,,склонен к предательству,,отаке воно життя
Петро. Показати IP 13 Травня 2016 05:04
Треба його повiсити, а хату спалити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus