USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волиняни-паломники побували на Святій Землі. ФОТО

3 Грудня 2010 12:50
Паломницька служба Волинської єпархії УПЦ КП провела всеукраїнську прощу на Святу Землю «Дорогою Ісуса Христа».
Група богомольців під проводом архієпископа Луцького і Волинського Михаїла побувала в Хайфі, Кані Галілейській, Єрихоні, Лідді, Кумрані тощо, повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП.
Цього разу маршрут включав і інші місця паломництва. Це – Лавра Преподобного Сави Освяченого і Церква пастушків.

З усіх древніх монастирів у первозданому вигляді залишилася тільки ця лавра неподалік Єрусалима. Святий Сава заснував її приблизно 493 року. Волиняни-паломники дізналися, що у 614-му під час навали персів тут загинули мученицькою смертю чотирнадцять тисяч ченців.
А Церква пастушків – підземний печерний храм, споруджений, за переданням, на тому місці, де в ніч Різдва Христового пастухам з’явились ангели, що сповістили про народження Месії.

Окрім того, владика Михаїл освятив таблицю з уривком Святого Письма українською мовою, встановлену в єрусалимському кварталі Ейн-Карем поруч із такими ж таблицями багатьма іншими мовами.
З ним співслужили декан кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку протоієрей Микола Нецькар і клірик володимирського собору Великомученика Юрія Переможця священик Андрій Шевчук.

Під час паломництва архієрей зустрівся із православними єпископами з Франції та Індії.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
filadelfos Показати IP 3 Грудня 2010 13:05
Николаевна уся такая в бэлом-бэлом))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus