USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Викладача луцького університету звинувачують у погрозах

18 Вересня 2010 12:57
Голова обласної організації «Національного Альянсу» студентка Луцького національного технічного університету Майя Москвич офіційно звинуватила свого викладача, декана факультету бізнесу Тараса Божидарніка у погрозах.
За словами Москвич, він погрожував виключити її з університету за участь у акції «Приходь, здавайся!» на захист українського історика Руслана Забілого проти сваволі СБУ.
«Він запросив на розмову. Під час розмови він мене переконував не йти на акцію. Коли я сказала, що я не піду і не буду висвітлювати того, що я студентка ЛНТУ, бо, може, на нього тиснули з СБУ, він мені сказав, щоб я взагалі скасувала цю акцію. Коли я сказала, що я не можу цього зробити, він сказав, що мене можуть відрахувати з університету. Він сказав, що це дуже легко зробить, якщо я проведу цю акцію… Наша організація… Ми не піддались ні на які репресії», – розповіла Майя Москвич.
Після проведення флеш-мобу Майя Москвич попрямувала до прокуратури, де написала заяву на свого декана.
Сам же Тарас Божидарнік підтверджує, що розмова відбулася. Втім викладач наголошує, що вона була звичайна і побутова, а також спростовує сказане Москвич.
«Мова йшла про навчальний процес. Я побажав, щоб вона всі ці свої сили потратила на навчання, адже у неї багато прогулів та неуспішність в університеті. А вона навчається на державній формі навчання, їй платять стипендію. І ніяких тисків політичних не було», – каже декан.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Ір Показати IP 18 Вересня 2010 13:21
Ахаха!Ото Мая красава!Давай в прокуратуру!Ух Тарасик забздюкає,але там старий Божедарник в нормальних підв"язках з Федоривичем!Нічого не буде,але забздюкає нормально!Ух нацики дають!
ігор Показати IP 18 Вересня 2010 13:33
Ці "молодіжні лідери" ,шикують за державні та інші налові бабки,виганяючи безплатно,"за ідею"простих студентів,зриваючи їх з пар.Результат-страйкарі мають проблеми,а Майя і їй подібні купують дорожезні шмотки і відпочивають по закордонах...Геть перевертнів з лав луцького студенства
Гістерезис Показати IP 18 Вересня 2010 14:05
Таке враження, що у всіх деканів під копірку написане спростування, зразу викликав студентку через її успішність. За 6 років навчання ніразу не чув, щоб когось викликали до декана за погані знання))
Мля... Показати IP 18 Вересня 2010 14:30
Який тупий піар.. Слів бракує
Олександр Показати IP 18 Вересня 2010 14:42
"Ще зранку не прокинувся світанок Тролейбуси ліниво ОЖИВА...Технічний Луцький університет - він в світі має свій ПРИОРИТЕТ..." - хто пам"ятає "гімн" , написаний на замовлення батька пана Тараса . Яка поезія , такий і університет.
Анатолій Показати IP 18 Вересня 2010 15:04
Смілива ця Майя, там в ЛНТУ мало таких. Гузь підбирає собі нарвану команду. Респект!
йован Показати IP 18 Вересня 2010 19:10
Якщо не встигає вчитись успішно ізайматись політикою, то потрібно вибирати.Вчитись за деравні кошти і виступати проти держави?
Богун Показати IP 18 Вересня 2010 19:56
@ ігор а тебе мудак жаба давить, що хтось щось робить, організовує, приймає відповідальність, за щось бореться і т.д.??? це ти перевертень, засранець, нічого зробити не можеш то не заважай, тебе заділо що не за гроші а за ідею?? безхребетний відморозок
Soldier of fortune Показати IP 19 Вересня 2010 15:48
А з такої молоді і виростають справжні люди. Молодець, а що декан додав драйву - що тут дивувати? Він же хотів як краще, собі зробити, аби на вид не ставили. Так працюють у багатьох провінційних вишах, і дівчина молодець, аби не дибали отримає хоч суспільну та індульгенцію. Як на мене, причина конфлікту - запопадливість та залежність викладачів від політичних вітрів, вони ж як флюгери шукають напрям під кого прогнутися аби не чіпали та хвалили. Оцієї "житейської мудрості" вони навчають студентів і отримуємо безликий натовп пристосуванців, які плодяться як миші і розбігаються установами області, аби там точити, точити, точити газетний папір і об`їдки сильних світу цього.
Man Показати IP 19 Вересня 2010 16:35
Дівчині респект і уважуха за такі заяви.Не боїться нікого і правильно робить.Я тих мудаків з ЛНТУ всіх пересадити треба за хабарі.Гребуть падли за все що можна,вчи не вчи мусиш башляти.Повезло їм що я вже давно диплом маю,а то вивозиб би бидло в ліс по одному.... Хай ще сильніше пресують,хай з робіт людей звільняють за політичними переконаннями,хай ще ціни піднімуть на все,то може тоді всі за вила візьмуться і перевалять з пару десятків політиків,зроблять нову криваву революцію.Тоді,МОЖЛИВО,і жити почнемо краще.Шкода що в народу нашого менталітет ТЕРПІЛ.Нас дуплять а ми гриву опускаємо...
Вже не студент Показати IP 19 Вересня 2010 17:05
оце правильно! Декану звичайно нічого не буде, але в штани певно наложив. Буде знати як студентів пресувати. Теж мені захисник СБУ знайшовся.
Игорь Показати IP 19 Вересня 2010 21:28
"купують дорожезні шмотки і відпочивають по закордонах..." явки, пароли, чеки, даты выезда, страны отдыха.... У сотрудников СБУ должны быть такие сведения :) Или вы хвост собачий, который только гавкать может?
журналіст Показати IP 20 Вересня 2010 08:41
Ріже слух повідомлення, що син Божидарника - декан факультету. Цей молодий "кандидат юридичних наук" (мушу все брати в лапки, позаяк в Божидарників усе було завжди умовним), працював в відділенні банку Аваль на Винниченка, звідки пішов з причини повної некомпетенції і лінощів (гончаровський Обломов йому і в підметки не годиться). Потім він був заступником начальника АПК області Анатолія Аршуліка по техніці (??? - кандидат юридичних наук (!?). Там він примушував прибиральницю ловити мухи у вікнах. Його "відхід" з цієї установи приніс його колегам море радості - веселощі з горілкою продовжувались впродовж тижня. Звідти він прийшов домагати батьку в ЛТУ. Молодий, красивий, в ремні вже не вистачає дірок (кров з молоком). Божидарники - це нутро ЛТУ, якби - його "обличчя", якщо хочете - "бренд". Там ще трудиться дочка Зоряна. Вона ось-ось стане ректором в "приватизованому" Божидарниками вузі, бо в батька закінчується віковий ценз перебування на посаді (65 років). Вона створила в ЛТУ міцний осередок бютівців (як відомо, освіта має бути поза політикою, тим паче - примусовою), носить вишиванку. Виходячи з того, що БЮТ дихає на ладан і в нього вже холодніють ноги, кандидат юридичних наук і декан факультету бізнесу (???) погрожує студентам виключенням за політичні погляди (читай: підіграє нинішній владі Януковича). Це та "когорта" українців у вишиванках, яка прискорює загибель української освіти, морально калічить молодь, без якої не буде майбутнього держави.
FANTOMAS Показати IP 20 Вересня 2010 11:11
Декілька років тому довелося бачити дипломованого інженера , випускника "Гнізда Божидарнікова" , який читав по складах та ще губами. Наші "Виші" - це ларькі , де просто купують діпломи .
Very clever Показати IP 21 Жовтня 2010 01:03
Ви все-таки неправі, оскільки я є студенткою ЛНТУ факультету бізнесу на державній формі навчання, навчаюся на підвищену стипендію уже 4-тий курс поспіль, активно займаюся науково-дослідною діяльністю, а також приймаю участь у політичних дебатах на різних рівнях здійснення. Тому я скажу так: по-перше, в нашому університеті навчатися складно, викладачі дуже висококваліфіковані професіонали та провідні науковці, ставлять вимоги до студентів на дуже високому рівні, але той, хто дійсно прийшов сюди здобувати знання та професійні навички, той все здає сам без фінансових взяток та без будь-яких інших нелегальних методів здачі сесії, повірте тут дуже справедливо та вимогливо оцінюють знання! Я все сама здаю відмінно, виключно своїм розумом та здібностями, і багато моїх однокурсників також здають своїми власними силами сесії, а стосовно Тараса Вікторовича, нашого декана, то він досить лояльна людина і непоганий декан, а стосовно його ставлення до студентства, то він намагається повчати та здійснювати виховну роботу з молоддю з метою контролю та підвищення успішності наших студентів. Минулого року я була в Англії на науковій конференції, то помітила таку тенденцію, що досить багато там працює спеціалістів в галузі освіти та економіки, що являються випускниками нашого університету, а саме ЛНТУ,скажу з цілковитою впевненістю та гордістю,в нашому університеті випускаються професійніші та практичніші економісти, які дуже якісно технічно здібні та комп'ютеризовані, ніж "сухі" гуманітари (економісти) у ВНУ чи в інших гуманітарних ВУЗах!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus