USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Замість волинських санаторіїв діти-чорнобильці їдуть в інші області

1 Лютого 2010 17:25
Серед проблем цьогорічного оздоровлення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи опинилося питання оздоровлення дітей у волинських санаторіях.
Як повідомили на засіданні постійної комісії облдержадміністрації, в грудні на санаторно-курортне лікування було направлено 8 460 дітей. Причому, в заклади Волині лише 180 дітей.
Волинські чиновники вважають, що у 2010 році потрібно збільшити фінансування програми, котра опікується «чорнобильцями». А також збільшити кількості путівок. Значну увагу необхідно приділити ефективному використанню волинських санаторіїв, які є універсальними для лікування постраждалих дітей.
Посадовці запитують владу, навіщо везти дітей у санаторії Криму, Трускавця, Моршину, якщо дітей модна лікувати у нас, на Волині.
Довідково:
Сьогодні на Волині проживає 46 тисяч 788 дітей, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи. Серед них - 229 дітей-інвалідів, які скалічилися через катастрофу. А також 131 дитина-сирота. За результатами диспансеризації та медичних оглядів близько 80 % визнано хворими. Більшість – це хронічно хворі діти, які потребують профільного санаторно-курортного лікування.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
kozak Oleg Показати IP 2 Лютого 2010 12:29
Бо в нас на Волині більшість із них ремонту не бачили вже десятиліттями, вони в таких жахливих станах, що зимою там пребувати майже не можливо...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus