USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кого потребує українська армія

9 Серпня 2014 09:00
Військово-облікові спеціальності, необхідні Збройним Силам, назвав заступник військового комісара Волинської області.

Про це йшлося під час зустрічі родин військовослужбовців з головою облдержадміністрації 8 серпня.

Заступник військового комісара Волинської області Володимир Бондарук поінформував, що у рамках часткової мобілізації призивають тих громадян, яких потребує у цей момент армія. Планують укомплектувати 15 бойових частин та 44 частини забезпечення. Загалом мобілізації підлягає 40-50 тисяч осіб. Триває мобілізація протягом 45 днів, тобто після 3 вересня військові комісаріати не мають права призивати військовозобов’язаних, а також вилучати техніку, або інше майно, потрібне для оборони України.

З його слів, під час третьої хвилі часткової мобілізації врахували недоліки перших двох етапів. Так, Уряд змінив норму закону щодо призову військовослужбовців, які мають трьох та більше дітей. Тепер таких осіб не призиватимуть. Також обов’язковим є проходження медичних комісій для призваних солдатів та офіцерів.

Військові комісаріати отримують наряди генштабу, у яких вказана кількість військовозобов’язаних солдатів та офіцерів. За військово-обліковою спеціальністю (тим, чим військовий займався в армії, або навчався на військовій кафедрі) військовослужбовців відправляють у ту чи іншу команду. Тому, мовляв, можливий варіант, коли із однієї сільради призивають 5 чоловік, а з іншої – 20. Є спеціальності, які можуть замінюватися, наприклад, стрілець може бути гранатометником, подавальником боєприпасів тощо.

Зі слів Володимира Бондарука, сьогодні дуже потрібні такі спеціальності, як механіки-водії та командири танків та БМП, навідники, зв’язківці, медики, а також кухарі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
111 Показати IP 9 Серпня 2014 09:50
Добрячу пику від"їв.
оля Показати IP 9 Серпня 2014 10:01
СИНІВ ДЕПУТАТІВ І ЧИНОВНИКІВ А ТАКОЖ НЕХАЙ САМІ ЙДУТЬ.
13 до оля Показати IP 9 Серпня 2014 11:41
коментар було видалено
Принц Показати IP 9 Серпня 2014 10:28
Ось зараз Шотландія має бажання вийти із скдаду Об,єднаного королівства. Але там все мирно: ніхто не стріляє, з рушницею не бігають. Мирно люди збирають підписи за відокремлення. Які ж цивілізовані і виховані люди, нам би такими бути
Лего до Принц Показати IP 9 Серпня 2014 11:33
Каталонія теж.
льова Показати IP 9 Серпня 2014 13:04
спитайте в Бондарука чи пішов в армію його син якого він пристроїв в луцький віскомат та зять якого він відмазав від армії
Йухан Показати IP 9 Серпня 2014 13:38
А стрілець може бути подавальником пі$дюлєй воєнкому?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus