USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87
Профіль користувача
MMDD
Дата реєстрації: 22 Березня 2017 10:13
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! При неповідомленні про інвалідність відповідальності, як такої, немає, оскільки це завжди можна мотивувати лікарською таємницею, і небажанням розголошувати відомості про стан свого здоров'я. Якщо такі дані є обов’язковими для повідомлення в декларації, то Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції" встановлено адміністративну відповідальність за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру. За це передбачено штраф від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Таку відповідальність буде нести лише той суб'єкт декларування, який свідомо знає, що зазначає в декларації відомості, які не відповідають дійсності.

Подання завідомо недостовірних відомостей в декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру є підставою для притягнення суб'єкта декларування не лише до адміністративної відповідальності, а й до дисциплінарної.

Таким чином, при виявленні недостовірних відомостей, зазначених в декларації, керівник установи зобов’язаний притягнути такого суб'єкта декларування до дисциплінарної відповідальності.
Система Orphus