USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Профіль користувача
Андрій
Дата реєстрації: 5 Вересня 2014 20:31
Місто: неманакарті
Коментарів: 7
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Кажучи простими словами, якщо хочете забрати посвідчення водія, треба буде сплатити штраф. До того ж, у Вашому випадку, штраф буде нарахований в подвійному розмірі, та ще й виконавчий збір (10% від суми боргу).

Правові підстави: ст. ст. 307, 308 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Працівники ДАІ відповідають за контроль за виконанням прийнятих у справах про адміністративні правопорушення рішень, своєчасністю та повнотою сплати штрафів правопорушниками. Однією із форм такого контролю є, зокрема, неповернення тимчасово вилученого посвідчення водія до того, поки не переконаються у сплаті штрафу.

Правові підстави:п. 5.1.7 Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, затвердженої наказом МВС України N 111 від 27.03.2009.

Крім того, працівники ДАІ мають змогу оперативно перевірити чи сплачений штраф. Правова підстава:наказ МВС України № 606 "Про вдосконалення процедури сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху та застосування механізму автоматичного заліку таких штрафів під час отримання коштів" від 16.07.2013.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Існує 2 шляхи. Перший: оскаржити бездіяльність колишнього роботодавця до державних органів, другий: звернутись до суду з позовною заявою про стягнення невиплаченої заробітної плати.

Рекомендую скористатись першим варіантом, подати в міліцію заяву про вчинення щодо Вас кримінального правопорушення, передбаченого ст. 175 Кримінального кодексу України (про безпідставну невиплату заробітної плати), та паралельно звернутись зі скаргою до Територіальної державної інспекції з питань праці у Волинській області (адреса: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7 тел. (0332) 24-93-90). При цьому рекомендую скерувати ці 2 заяви по окремості, не вказуючи в заяві в міліцію що наразі звернулись до інспекції праці, і навпаки. Так може бути більше ефекту.

І у разі, якщо за результатами використання першого варіанту роботодавець з Вами не розрахується, тоді можна звернутись до суду з відповідною позовною заявою.
Відповідь юриста:
Якщо повістка про виклик до військомату доставлена до сільської ради за місцем реєстрації вашого місця проживання, і секретар сільської ради повідомив Вас про це по телефону, то в комплексі можна вважати, що Ви повідомлені про виклик до військового комісаріату.

За це передбачено штраф в розмірі від 85 до 109 грн. (ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення). При цьому сплата штрафу не звільняє Вас від обов'язку з'явитись до військомату, і факт неявки є підставою для примусового доставлення органами міліції.
Система Orphus