USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Профіль користувача
Rich
Дата реєстрації: 14 Квітня 2016 14:07
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! Такі рішення повинні бути без ПІБ тих, щодо кого вони винесені, оскільки в протилежному випадку це буде несанкціоноване поширення персональних даних.

Нормативне регулювання: ч. 2 ст. 10 Закону України "Про захист персональних даних", у відповідності до якої використання персональних даних володільцем (в даному випадку місцевою радою) здійснюється у разі створення ним умов для захисту цих даних. Володільцю забороняється розголошувати відомості стосовно суб'єктів персональних даних, доступ до персональних даних яких надається іншим суб'єктам відносин, пов'язаних з такими даними. А у відповідності до ст. 2 згаданого Закону, персональні дані - відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.
Відповідь юриста:
Такі вимоги не є правомірними, оскільки порушене матір’ю колишнього зятя питання не належить до компетенції органів опіки. Органи опіки мають право лише перевіряти умови проживання дитини за наявності на те скарг і підстав. А аліменти на утримання дитини є власністю в даному випадку матері дитини, яка є і його колишньою дружиною. У відповідності до ст. 179 Сімейного кодексу України, аліменти, одержані на дитину, є власністю того з батьків, на ім'я кого вони виплачуються.
Відповідь юриста:
Частиною другою статті 32 Конституції України не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини, окрім того аналогічні положення закріплені в частині другій статті 11 Закону України "Про інформацію" від 2 жовтня 1992 року N 2657-XII (далі - Закон N 2657-XII).

Відповідно до положень частин першої статті 21 Закону N 2657-XII інформація з обмеженим доступом є конфіденційною, таємною та службовою.

Частиною другою статті 21 зазначеного Закону конфіденційною є інформація про фізичну особу, а також інформація, доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою, крім суб'єктів владних повноважень. Конфіденційна інформація може поширюватися за бажанням (згодою) відповідної особи у визначеному нею порядку відповідно до передбачених нею умов, а також в інших випадках, визначених законом.

Окрім того, в Рішенні Конституційного Суду України від 20 січня 2012 року N 2-рп/2012 у справі N 1-9/2012 прийшов до висновку, що положення частини першої, другої статті 32, частин другої, третьої статті 34 Конституції України слід розуміти так:

"Таким чином, Конституційний Суд України, даючи офіційне тлумачення частин першої, другої статті 32 Конституції України, вважає, що інформація про особисте та сімейне життя особи (персональні дані про неї) - це будь-які відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована, а саме: національність, освіта, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров'я, матеріальний стан, адреса, дата і місце народження, місце проживання та перебування тощо, дані про особисті майнові та немайнові відносини цієї особи з іншими особами, зокрема членами сім'ї, а також відомості про події та явища, що відбувалися або відбуваються у побутовому, інтимному, товариському, професійному, діловому та інших сферах життя особи, за винятком даних стосовно виконання повноважень особою, яка займає посаду, пов'язану зі здійсненням функцій держави або органів місцевого самоврядування. Така інформація про фізичну особу та членів її сім'ї є конфіденційною і може бути поширена тільки за їх згодою, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини….

Положення частини другої статті 32 Основного Закону України передбачають вичерпні підстави можливого правомірного втручання в особисте та сімейне життя особи (в тому числі й тієї, яка займає посаду, пов'язану з функціями держави або органів місцевого самоврядування, та членів її сім'ї). Такими підставами є: згода особи на збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації стосовно неї, а також, у разі відсутності такої згоди, випадки, визначені законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини".

Для вирішення Вашої ситуації рекомендую ознайомитись з вказаним Рішенням Конституційного Суду України, і використати потрібні його складові для обґрунтованої відповіді Уповноваженому ВРУ з прав людини.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Примусове скасування реєстрації місця проживання та виселення в Україні можливі лише за рішенням суду. Дивно, чому суд відмовив в позові. Уточніть запитання, наліславши сюди посилання на реквізити такого судового рішення, щоб можна було його віднайти на сайті Єдиного реєстру судових рішень. Тоді зможу надати грунтовну відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Дії працівників селищної ради неправомірні, оскільки на надання інформації навіть із значним обсягом надається 20 робочих днів. Це передбачено Законом України "Про доступ до публічної інформації".
Відповідь юриста:
Доброго дня! Такий спір дійсно не підвідомчий господарському суду, і його слід вирішувати в порядку адміністративного судочинства, зокрема місцевим загальним судом як адміністративним судом ( з огляду на пункт 1 частину 1 статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України). Певно суддя, який за таких обставин відкрив провадження у спрві, дуже хоче його розглянути. Така ухвала не підлягає оремому оскарженню в апеляційному порядку, тому в даному випадку будуть всі підстави для скасування в апеляційному суді в цілому рішення суду першої інстанції, постановленого за результатами розгляду справи, і припинення провадження у справі або залишення позову без розгляду.

Для того, щоб суддя переконався у серйозності Ваших намірів, можливо, у відповідності до статті 93 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", подати на нього скаргу до дисциплінарної палати кваліфікаційна комісії суддів України з підстав винесення завідомо неправосудного рішення.
Rich: Доброго дня!
Як бути в такій ситуації? Взяли в кредит гроші. В якості забезпечення кредиту була передана в іпотеку двокімнтна квартира. Через те, що кредит своєчасно не був оплачений, банк подав до суду позов та виграв його. Тепер сім’ю виселяють з квартири примусово та квартиру виставляють на торги. В даній квартирі ніхто не прописаний, але увесь час сім’я проживала, що підтверджується відповідними довідками. Іншого житла у сім’ї немає. Тобто, вони залишаються на вулиці. Однак суд надав роз’яснення держвиконавцю, що дана квартира підпадає під мораторій і тому забороняється примусова реалізація майна на аукціон. Однак держвиконавець підготував документи для проведення аукціону. Скажіть, будь ласка, які нормативні акти, практику слід звернути увагу, щоб подати грамотну скаргу до суду на дії держвиконавця?
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! Кожна ситуація такого типу є індивідуальна, і після її детального вивчення можливо виробити найоптимальнішу тактику захисту, та можливості ненедати банку звернути стягнення на іпотеку. Є різні варіанти, і ними можна скористатись. Якщо є бажання, такі люди можуть звернутись до мене індивідуально ([email protected]).
Відповідь юриста:
Доброго дня! Такий будинок має статут самочинного будівництва, відповідно до статті 376 Цивільного кодексу України, і не є об'єктом нерухомості. Син не зможе без згоди матері щось зробити із цим будинком. Якщо він його збудував, чи прийняв часткову учать в його спорудженні, і у нього є на те відповідні докази, то він має право на частину будівельних метеріалів, які ним вкладені в самобуд, або на компенсацію їх вартості.
Відповідь юриста:
Південний регіональний центр страхового фонду документації, у відповідності до Положення про Державний департамент страхового фонду документації, затвердженого наказом Державної архівної служби України 25.07.2011 №11, є структурним підрозділом апарату Державної архівної служби України. Державна архівна служба України, у відповідності до Положення про Державну архівну службу України затверджено Указом Президента України від 6 квітня 2011 р. № 407/2011 "Про затвердження Положення про Державну архівну службу України", є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра юстиції України.

Відповідно Південний регіональний центр страхового фонду документації є державним органом.
Відповідь юриста:
Обмежень щодо відчуження житла, у яких зареєстроване чиєсь місце проживання, не існує. І тому такий правочин правомірний, оскільки реєстрація місця проживання не обмежує майнових прав власника житла щодо можливості розпорядження ним на свій розсуд.

За описаних обставин скасування реєстрації місця проживання відбулось цілком законно, у відповідності до Порядку реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні та зразків необхідних для цього документів, затвердженого Наказом МВС України 22.11.2012 № 1077.

Так, абзацем 9 пункту 3.1. Порядку передбачено, що зняття з реєстрації місця проживання особи здійснюється зокрема на підставі документів, які свідчать про припинення підстав на право користування житловим приміщенням (закінчення строку дії договору оренди, найму, піднайму житлового приміщення, строку навчання в навчальному закладі (у разі реєстрації місця проживання в гуртожитку навчального закладу на час навчання), відчуження житла та інших визначених законодавством документів). При цьому зняття з реєстрації на підставах, визначених в абзацах вісім та дев’ять пункту 3.1 цього розділу, здійснюється за клопотанням уповноваженої особи закладу/установи або за заявою власника/наймача житла або їх законних представників.
Відповідь юриста:
Статтею 389-5 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що Рішення третейського суду може бути скасовано лише у випадках, передбачених цією статтею.

1) справа, в якій прийнято рішення третейського суду, не підвідомча третейському суду відповідно до закону;

2) рішення третейського суду прийнято у спорі, не передбаченому третейською угодою, або цим рішенням вирішені питання, які виходять за межі третейської угоди. Якщо рішенням третейського суду вирішені питання, які виходять за межі третейської угоди, то скасовано може бути лише ту частину рішення, що стосується питань, які виходять за межі третейської угоди;

3) третейську угоду визнано судом недійсною;

4) склад третейського суду, яким прийнято рішення, не відповідав вимогам закону;

5) третейський суд вирішив питання про права і обов'язки осіб, які не брали участі у справі.



Процедурний порядок скасування рішень третейського суду передбачений статтями 389-1-389-4 вказаного Кодексу.
Відповідь юриста:
Тут якихось особливостей немає. В загальному порядку, передбаченому КЗпП та Законом України "Про відпустки". Слід лише врахувати період вимушеного прогулу до трудового стажу, з якого обчислюється тривалість відпустки.
Відповідь юриста:
Реєструють державні реєстратори, що знаходяться при відповідних місцевих радах. Слід ознайомитись із Законом України "Про громадські об'єднання" та Закон України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" - в них детально прописане Ваше запитання.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Наскільки я розумію, такий "міський загін громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону" є громадською організацію.

Реєстраційні дії з громадськими організаціями, в тому числі їх перейменування, проводять державні реєстратори, що знаходяться при відповідних місцевих радах у відповідності до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань". Тому до них і слід звертатись.
Відповідь юриста:
Частиною 2 ст. 222 ЦПК передбачено, що подання заяви про роз'яснення рішення суду допускається, якщо воно ще не виконане або не закінчився строк, протягом якого рішення може бути пред'явлене до примусового виконання.
Система Orphus