USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92
Запитай юриста
[24 Лютого 2015 18:39] Андрій: Така ситуація: мені 26 років, в армії не служив, з сільської ради, де я прописаний, дзвонить на мобільний секретар та вимагає з'явитись в районний військомат для проходження медичного огляду та поновлення даних, повістки з комісаріату я не отримував, без повістки з роботи не відпустять, хоч працюю не офіційно.

Чи зобов'язаний я прибути в військомат в такому випадку і які можливі наслідки неявки? Дякую за відповідь.
Відповідь юриста:
Якщо повістка про виклик до військомату доставлена до сільської ради за місцем реєстрації вашого місця проживання, і секретар сільської ради повідомив Вас про це по телефону, то в комплексі можна вважати, що Ви повідомлені про виклик до військового комісаріату.

За це передбачено штраф в розмірі від 85 до 109 грн. (ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення). При цьому сплата штрафу не звільняє Вас від обов'язку з'явитись до військомату, і факт неявки є підставою для примусового доставлення органами міліції.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus