USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[30 Березня 2015 14:33] Юлія: Доброго дня, підскажіть, будь ласка, чи маю я право на оформлення субсидіі, якщо я проживаю з дитиною, 6 років, не працюю, але навчаюсь на денній формі, власник будинку не прописаний, прописана тільки я. Дякую
Відповідь юриста:
Нині субсидія по оплаті житлово-комунальних послуг здійснюється у відповідності до Порядку призначення і надання населенню компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на послуги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2014 р. № 83, який не пов’язує можливість надання субсидії залежно від належності житла на праві власності. Субсидія надається певним категоріям сімей (залежно від їх середньомісячного доходу), до складу яких включаються особи, які зареєстровані у житловому приміщенні (будинку).

Для призначення компенсації особі, яка зареєстрована у житловому приміщенні (будинку) (далі - заявнику), слід звернутись до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації з відповідною заявою, пред’явивши паспорт громадянина України.

У заяві зазначаються такі відомості про всіх осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку): прізвище, ім’я та по батькові, число, місяць, рік народження, серія, номер паспорта громадянина України (паспортного документа іноземця або особи без громадянства), ким і коли виданий, реєстраційний номер облікової картки платника, види отримуваного доходу за попередні шість місяців та згода на обробку персональних даних. Крім того, наводиться перелік комунальних послуг, якими користується сім’я, із зазначенням реквізитів підприємств, що надають послуги.

До заяви додаються: довідка про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб; довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні (будинку), за формою, затвердженою наказом Міністерства праці та соціальної політики від 27 серпня 2004 р. № 192 (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus