USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92
Запитай юриста
[17 Листопада 2017 13:11] svitlana: Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, відповідь на наступне запитання: Є основний працівник, яка пішла в декретну відпустку. На її місце було взято тимчасового працівника. Ця тимчасова працівниця також пішла в декретну відпустку. Під час цієї відпустки основна працівниця, вийшла на роботу. Тепер підходить строк виходу на роботу тимчасового працівника.
Підкажіть, будь ласка, як звільнити цього тимчасового працівника, оскільки нема вільних посад у штатному розписі? При можливості прошу також вказати статті чинного законодавства, яким передбачено відповідні дії (по Вашій відповіді). Заздалегідь вдячна за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Це не так просто. В статті 184 КЗпП, мовиться, що роботодавець має право звільнити вагітну або жінку з дитиною до 3 років по закінченню строкового трудового договору (тобто як в описаному випадку) тільки з обов'язковим працевлаштуванням на цьому ж або іншому підприємстві, в разі якщо працевлаштуватися неможливо - то роботодавець зобов'язаний виплачувати жінці середньо місячної заробіток протягом 3 місяців, при цьому подає відомості в центр зайнятості. Якщо роботодавець працевлаштовує жінку, то робота повинна відповідати кваліфікації та спеціальності, але це місце може бути теж тимчасовим і заробітна плата може бути менше, ніж була. Якщо жінка відмовляється від запропонованого місця, то її звільняють на загальних підставах.
Коментарів: 1
Наталя Показати IP 18 Листопада 2017 12:45
Доброго дня Маю надію що порадите мені щось в моїй складній ситуації.4листопада мого чоловіка затримали у Франції при перетині кордону. Відбувся суд,його закрили,всі там знаходяться по тій самій причині що він але їх всіх відпускають на 3 або 5 день.він там вже 18 днів дзвоню до посольства,нереально дозвонитися. Куди мені може звернутися в редакції газет,на телебачення? На нього там спричиняється психологічний тиск,всі чорні,негри,албанці,мовний бар'єр,погані умови утримання,погане харчування. Ті чорні там бушують,порушують режим і їх зразу відпускають. У нього у зв'язку з довгим триманням дуже погіршилося здоров'я,ніхто на це не реагує. В дома залишилася дружина,яка після того потрапила в лікарню,психологічно не витримала того всього,і 3 неповнолітніх дітей залишилися без єдиного годувальника. Куди я можу звернутися в цій ситуації,так як порушуються права людини. Напишіть будь ласка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus