USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[21 Листопада 2017 16:48] Читачка: Прописаний в селі і живу з матір'ю, яку доглядаю. Після смерті батька залишився заповіт, у якому зазначено, що житловий будинок з надвірними будівлями і спорудами та належними земельними ділянками для обслуговування житлового будинку, господарських будівль та споруд для ведення особистого селянського господарства, де заповів у рівних частинах мені, батькові і племіннику. А також все інше майно, де б воно не було, не знаходилося та з чого б не складалось (мається на увазі земельні паї) заповів мені.
Як увійти у спадщину мені по заповіту щодо нерухомості? Брат від своєї частки відмовився на мою користь. А от племінник відмовлятися не хоче. Можливо існує закон, який обмежує термін, коли належна частка втрачає законну силу в заповіті?
Чи нотаріус у праві відмовитись у оформленні права на спадщину в другій частині заповіту, йдеться про земельні паї, спираючись на те, що заповіт в даному разі яе єдине ціле і не може його розривати?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Терміном, коли належна частка втрачає законну силу в заповіті, може бути період часу, якщо племінник впродовж 6 місяців з моменту відкриття спадщини, не прийняв її, тобто не звернувся до нотаріуса або до орагну місцевого самовядування із заявою про прийняття спадщини, і на момент смерті спадкодавця не проживав із ним в одному житлі, та не був там прописаний. Нотаріус не в праві відмовитись у оформленні права на спадщину в другій частині заповіту. Нотаріс може лише винести постанову про відмову у вчиненні нотаріальної дії щодо всієї нотаріальної дії.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus