USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[3 Травня 2015 01:02] Ірина: Доброї ночі. Питання прозаїчне і дуже буду Вам вдяна за конкретну відповідь. Я розлучена 6 лютого 2015 року, у мене двоє маленьких дітей, я у відпустці по догляду за дитиною. У мене є право власності на мій будинок, колишній чоловік не прописаний, але виселятися він не хоче. Погрожує. Що мені робити і куди звертатись? Він агресивний (бив мене) і дві заяви в нашого дільничого є . Допоможіть. Ірина.
Відповідь юриста:
Доброго дня, Ірина! Якщо Ви одноосібно власниця будинку (не придбаний під час шлюбу), тоді колишній чоловік не має ніяких прав на нього, в тому числі права там проживати.

Можете просто зібрати його речі та виставити на подвіря (коли відсутній вдома), і попередньо домовитись із дільничним інспектором, щоб прибув за Вашим дзвінком для забезпечення громадського порядку, коли зявиться чоловік. Оскільки в нього прав на будинок немає, та в присутності працівника міліції силою вламуватись в дім навряд чи посміє – в нього не залишиться вибору, як забрати речі та піти від Вас. Це найпростіший і найдієвіший варіант вирішення питання його виселення.

Другий, більш цивільний, однак затяжний – подати позов до суду і виселяти колишнього чоловіка силами державних виконавців.

А щоб запобігти рукоприкладству – слід наполягати на належному розслідуванні міліцією кримінальних проваджень (які повинні бути відкритими на підставі Ваших заяв про побиття), та їх завершенні передачею матеріалів до суду.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus