USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[26 Травня 2015 15:05] Тетяна: Доброго дня, дякую за змістовну відповідь на запитання від 22.05.15. Хочу ще запитати таке. Чи під час розлучення підлягає поділу машина, придбана чоловіком у шлюбі за ген. довіреністю? Чоловік також має приватний бізнес (пилорама). Чи маю я право на якусь частку в бізнесі при розірванні шлюбу? А також, скажіть, будьте ласкаві, як швидко суд може розірвати шлюб, якщо сторони не мають заперечень? Строк для примирення надається у будь-якому випадку?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо авто не перереєстроване на чоловіка, воно не підлягає поділу, оскільки це не є його власність. Якщо чоловік є власником бізнесу, і він його створив, зареєстрував в період шлюбу, то на нього поширюється режим спільної сумісної власності подружжя, і Ви маєте право на його половину при розлученні.

Якщо Ви із чоловіком не маєте претензій один до одного, то, відповідно до статті 109 Сімейного кодексу, подаєте спільно до суду заяву із письмовим договором про те, з ким із Вас будуть проживати діти, яку участь у забезпеченні умов їхнього життя братиме той з батьків, хто буде проживати окремо, а також про умови здійснення ним права на особисте виховання дітей. Також можете укласти між собою договір про поділ спільного майна, та договір про розмір аліментів на дитину, який має бути нотаріально посвідчений.

Суд постановляє рішення про розірвання шлюбу після спливу одного місяця від дня подання заяви. До закінчення цього строку Ви і чоловік маєте право відкликати заяву про розірвання шлюбу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus