USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[5 Червня 2015 20:06] Валявська Оля: Доброго Вам вечора!

Мене цікавить наступне. Мені бабуся хоче оформити договір дарування на будинок та проблема в тому, що так як я онучка, то маю сплатити 5% від вартості експертної оцінки +1%+1,5% - на військо. Всього 7,5%. В мене не має можливості стільки сплатити.

Заповіт нам не підходить так як у бабусі є ще син, який може згодом претендувати і оскаржити його, а вона не бажає віддавати йому будинок. Чи можливо оформити договір купівлі-продажу того будинку? Я б тоді мала сплатити лише 2% від експертної оцінки? І чи не є обов’язковим виписувати бабусю з будинку? ДЯКУЮ ЗА РОЗ’ЯСНЕННЯ
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Договір купівлі-продажу оформити можливо. Тоді слід буде сплатити 3,5% від оцінки, а саме 1% держмита, 1% в пенсійний фонд, та 1,5% військовий податок. Бабусю виписувати не треба після переоформлення права власності на будинок - це не обов'язково.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus