USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[20 Червня 2015 12:04] Андрей: Добрый день. Помогите пожалуйста разобраться в моей ситуации. Мы с женой и несовершеннолетними детьми живем в квартире, которую для меня купила в кредит моя мать и она оформлена на нее. Кредит за квартиру она платить перестала так как он в долларах и возникла большая задолженность. У мамы обнаружили рак. Врачи дают плохие прогнозы((( Я узнал от моей родной сестры ,что у мамы есть много кредитов кроме квартиры и поэтому вторую квартиру мама оформляет по дарственной на сестру. Если я правильно понимаю то в случае смерти мамы не только долг по нашей квартире но и все ее долги лягут только на меня ? И можно ли что-нибудь предпринять в данной ситуации?
Відповідь юриста:
Доброго дня, Олександр! В даній ситуації у разі смерті матері відповідальність за її кредитами Ви або Ваша сестра чи інші родичі, як спадкоємці, нестимуть в в межах вартості майна, одержаного у спадщину (стаття 1282 Цивільного кодексу України), тому більше, ніж становитиме вартість квартири, яку успадкуєте, ніхто і кредиторів матері стягнути з Вас не зможе. А якщо квартира, в які проживаєте, в кредиті, то, відповідно, вона і в іпотеці перед банком, і, відповідно, Ви будете мати справу лише з цим банком, оскільки він, як іпотекодержатель, матиме переважно право на задоволення своїх вимог за рахунок іпотечного майна. Якщо у Вас є неповнолітні діти, рекомендую "прописати" їх в кватирі де проживаєте, і тоді матимете час розрахуватися із банком до досягнення дітьми повноліття. Банк примусово не зможе забрати у Вас квартиру, оскільки будуть порушені права дітей на житло, що підтверджується численною судовою практикою.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus