USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92
Запитай юриста
[21 Липня 2015 23:21] victor: Доброго вечора.

В мене така ситуація. Мені 46 років, працюю і маю в селі одинокого батька (78 років), в якого немає інвалідності і комісія признає його дієздатним, оскільки є руки і ноги, але самостійно в лікарню він поїхати не може, бо має проблеми з пам'яттю. Має хвороби, які постійно потрібно лікувати, приготовити їжу - також проблема.

Соціального працівника немає. Найняти немає кого. Доводиться викручуватись мені, бо більше нікому. Сестра проживає дуже далеко. Договір опіки не можу оформити, оскільки немає 80 років. Довідку про потребу в догляді не дають, бо батько в туалет йде сам. Все зв'язано з мобілізацією. Які я можу принести документи в військомат, щоб була якась відстрочка. якщо мене мобілізують, то він пропаде. Проживаю в Хмельницькому. Яким методом можна ще викрутитися з такої ситуації. Пока повістки не одержував і комісію не проходив. ДЯКУЮ!
Відповідь юриста:
Доброго дня! В цьому випадку доцільно буде визнати батька обмежено дієздатним (у відповідності до статті 36 Цивільного кодексу України), і встановити над ним піклування. Це робиться в судовому порядку у відповідності до ст. 236-241 Цивільного процесуального кодексу України (при цьому обов'язково слід буде провести для встановлення психічного стану батька судово-психіатричну експертизу).
Коментарів: 1
victor Показати IP 21 Липня 2015 23:25
проживаю в м.Хмельницький

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus