USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92
Запитай юриста
[27 Серпня 2015 18:00] Надія: Доброго дня.
Ситуація така: я пенсіонер і отримую субсидію. З 2011 року по 2013 рік зі мною проживав і був прописаний син з дочкою, дружина сина жила у батьків і була там прописана. В 2011 році на невістку оформила в БТІ будинок довгобуд, в якому жити ще було неможливо, оскільки не було опаленя і оздоблення.....
Зараз мені почали надсилати листи причому звичайними листами, що я маю повернути субсидію з 2012 року по 2015 рік, оскільки я не вказала, що в невістки є будинок.
Питання: чи є ця вимога правомірною? І до чого тут період з 2013 року?

Я проживаю сама і всі ці роки постійно переоформляла субсидію. Що це таке так мені під кінець життя можуть сказати, що я повинна віддати своє житло бо хтось щось найшов вчасно не перевірив.
Як мені бути? Я не маю таких коштів для повернення. До кого мені звернутись?
Я розумію, що у відділі субсидій мене не зрозуміють. Допоможіть мені.
Відповідь юриста:
Доброго дня! В описаній ситуації, вимоги про повернення субсидії за 2015 рік (тобто призначення якої відбувалось на підставі поданої декларації за 2014 рік) не є правомірним. Вимоги щодо повернення субсидії за період з 2012 по 2013 роки можна оскаржити з підстав, що те майно, яке було оформлене на невістку, не було житлом в розумінні статті 50 Житлового кодексу, тобто не було благоустроєним стосовно до умов даного населеного пункту, відповідати встановленим санітарним і технічним вимогам.

В першу чергу у Вашому випадку доцільно буде письмово звернутись до керівника відповідного органу соцзахисту населення, або до керівника місцевої ради, у підпорядкуванні якого перебуває такий орган, роз’яснити ці всі деталі. У разі незадоволення такого звернення – варіант один – суд.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus