USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[21 Вересня 2015 09:45] Олександр: Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, що робити, якщо командування не хоче звільняти із ЗСУ. Рік відслужив і являюсь учасником бойових дій. Командир сказав, що підпише обхідний тількі тоді, коли поремонтую бетеер. Мій звод уже всі звільнилися місяць, ми переслужили, а у військових білетах записано рівно рік служби. Можливо можна якось через суд звільнитись?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Простіше буде написати заяву про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 172 Кримінального кодексу України (грубе порушення законодавства про працю), у якій детально викласти обставини усієї ситуації, яку подати до відповідної військової прокуратури по місцю знаходження військової частини. Думаю, такий шлях буде більш швидким для вирішення питання. Також це можливо зробити в судовому порядку, попередньо подавши командиру військової частини рапорт про звільнення (та переконатись, що він буде зареєстрований), або, у разі наявності проблем із його реєстрацією та отриманням відмітки на іншому примірнику рапорту про це – надіслати його цінним листом з описом вкладеного. У разі не розгляду такого рапоту, або відмови в його задоволенні - буде підстава звільнитись в судовому порядку.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus