USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[21 Вересня 2015 14:00] Сергій: Стосовно мого питання: Чи може позивач відібрати дім через 11 років після купівлі? Та чи маю я (як чесний покупець) якісь юридичні закони захисту від такого спадкоємця, оскільки мої права теж порушуються?

Та чи не повинен позивач позиватись до тітки, це вона порушила право на спадщину, хай вона йому сплатить компенсацію, або частину грошей, які вона отримала за дім. Я вважаю, що якщо тітка вже померла, то він має право на частину від тітчиної спадчини. Як ви вважаете? Нам цікаво, як воно буде або повинно бути з юридичної або судової практики?

Дуже чекаємо на вашу відповідь!
Відповідь юриста:
Певні варіанти відстояти ваші права на будинок зазначив в попередній відповіді.

Також в описанному випадку Ви є добрососівним набувачем. Так, у відповідності до ст. 388 Цивільного кодексу України, якщо майно за відплатним договором придбане в особи, яка не мала права його відчужувати, про що набувач не знав і не міг знати (добросовісний набувач), власник має право витребувати це майно від набувача лише у разі, якщо майно: 1) було загублене власником або особою, якій він передав майно у володіння; 2) було викрадене у власника або особи, якій він передав майно у володіння; 3) вибуло з володіння власника або особи, якій він передав майно у володіння, не з їхньої волі іншим шляхом.

Цю норму також можна застосувати у Вашому випадку.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus