USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[23 Вересня 2015 18:04] QWERTY31: Доброго дня! В мене таке запитання.

У 2008 році мій батько отримав Свідоцтво про право власності на дві кімнати у гуртожитку. Також право спільної власності отримали моя мати, мій чоловік і син, непонолтній. Виходить, 5 чоловік. Зараз стало питання, яким чином можна продати одну кімнату, якщо свідоцтво про право власності видане на дві кімнаті. Мені порадили краще подарувати свої частки тому що при продажі необхідно отримати заяви від інших співласників квартир на нашому поверсі, а це 20 квартир.

А як мені орган опіки та піклування дасть згоду, якщо в сина немає іншого житла? Чи краще мені подарувати мою частку, чоловіка і мами? Допоможіть, як правильно вирішити дане житлове питання.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Під час продажу отримання будь-яких заяв від інших співласників квартир (кімнат), яких, як вказуєте на поверсі 20, немає необхідності. У Вашому випадку, щоб мінімізувати реєстраційні дії, буде доцільно укласти між усіма співвласниками договір про поділ внатурі часток кімнат, відповідно, щоб хтось 2 (без включення неповнолітнього) стали співвласниками однієї кімнати, яку плануєте продати, решта 3 – співвласниками іншої кімнати. На підставі цього договору доведеться на такі кімнати отримати окремі правовстановлюючі документи. Надалі можливо, щоб продавцями кімнати виступали одночасно 2 її повнолітніх співвласники, тоді не доведеться отримувати згоду органів опіки та піклування.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus