USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[28 Вересня 2015 16:14] Нина: Добрий день! У мене знову до Вас питання стосовно маминої неприватизованої квартири. Я свою невістку попросила виписатися з квартири і щоб в цю квартиру прописався мій син. І тоді її дочка (моя племіниця) і мій син приватизували б квартиру порівно. Вона відмовилася від такої пропозицій, тоді я її сказала, що давай я пропишусь і ми уже у чотирьох (я.мама.невістка і племінниця) приватизуємо на чотирьох, вона теж відмовилася.

Тепер вона в квартирі вирішила зробити ремонт, я її ключі від маминої кімнати відділа, для того щоб на час ремонту поставити туди всі речі, щоб не заважали під час ремонту. Вона також замінила вхідні двері. І тепер мені ключі не віддає, посилається на те, що я можу приходити, коли хочу, але тільки в її присутності і через рішення суду.

Що я тільки опіку і ніяких прав в цій квартирі немаю. І каже, що я можу тільки разом з мамою переїхати до квартири. Мама на даний час перебуває у мене, так як вона недієздатна - інвалід. Скажіть, будь ласка, чи має право невіста так вчиняти, не віддіти мені ключі від квартити поки мама находиться у мене. Як я маю поступити в данному випадку. Дякую Вам за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня! У цій ситуації невістка в принципі має право не впускати Вас у квартиру в період відсутності в помешканні Вашої матері, щодо якої Ви здійснюєте опіку. Якщо бажаєте знаходитись в квартирі, то можете переселити туди матір, і тоді перебувати в помешканні на правах опікуна. І під час вчинення супротиву у цій ситуації - залучити органи соцзахисту для фіксування факту перешкоджання здійснення функцій опікуна. Однак зважте, чи це буде доцільно з огляду на подальші наслідки - це не надасть Вам будь-яких майнових прав на житло, а також не примусить невістку здійснити приватизацію квартири в тому числі на матір.
Коментарів: 1
Віталій Показати IP 28 Вересня 2015 21:16
Добрий вечір,в мене таке питання я орендую довготривалу квартиру. Я заселився 30 серпня 2015 року, то коли я маю заплатити наступну суму?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus