USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92
Запитай юриста
[30 Вересня 2015 00:54] Зоряна: Шановний юрист! Моя донька народила дитину і зареєструвала її в квартирі, яка належить її чоловіку як спадок після смерті батька. Сама донька прописана у нас (у її батьків). Проживають вони з чоловіком та дитиною в квартирі у його матері. Чоловік став зраджувати доньку, постійно влаштовує скандали при маленькій 10-ти місячній дитині, не ночує вдома і донька хоче з ним розлучитись. Жити їй з дитиною нема де, у нас квартира маленька і з нами живе ще старенька бабуся.
1. Чи має право донька з дитиною проживати за місцем реєстрації дитини після розлучення?
2. Якщо за час шлюбу в квартирі його матері та в квартирі, де зареєстрована дитина, проводився капітальний ремонт, чи може донька претендувати на частку в цьому майні? Якщо так, то як можна довести, що ремонт проводили разом за сумісні кошти?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Ситуація неприємна. Та поясню Вам правову сторону.

Донька з дининою у разі розірвання шлюбу з чоловіком матиме право проживати за місцем реєстрації доньки лише з дозволу чоловіка, оскільки майнових прав на таку квартиру вона не матиме. Та в будь-якому випадку у разі розірвання шлюбу та визначення місця проживання дитини із донькою (а так воно і буде), примусово скасувати реєстрацію місця проживання дитини чоловік не зможе.

Щодо ремонту скажу, що вона матиме право претендувати як на частку вартості коштів, які були витрачені на проведення ремонту (оскільки такі кошти є спільною сумісною власністю подружжя). І, звісно, за умови документального підтвердження таких витрат.
Коментарів: 2
Зоряна Показати IP 17 Жовтня 2015 00:56
Дякую за відповідь. Але якщо всі документи на придбання будматеріалів та побутової техніки чоловік доньки тримає у себе, як можна довести що ремонт і придбання відбувалось під час шлюбу?
Зоряна Показати IP 17 Жовтня 2015 01:29
Дякую за відповідь. Скажіть, якщо після розірвання шлюбу її чоловік не погодиться щоб донька з дитиною проживала за місцем реєстрації дитини, то як зазвичай вирішує суд, де має проживати мати з дитиною? Що потрібно зробити, щоб мати законне право проживати за місцем реєстрації дитини?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus