USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[18 Жовтня 2015 22:40] Axinia: Поміж двох сестер, чи має привілеї під час розподілу майна одна з них, якщо вона проживала з батьками (зареєстрована у квартирі) та доглядала матір, а в майбутньому доглядатиме й батька, якщо батьки не залишили заповіту? Але друга сподівається отримати також 1/2 майна. Як вирішити питання мирним шляхом? Протягом 6 місяців заяву про вступ у спадщину ніхто не подавав. Дякую.
Відповідь юриста:
В даному випадку обидві сестри мають право на спадщину в рівних частках. В той же час, якщо та сестра, яка не була зареєстрована з покійною, як розумію матір'ю, не подала впродовж 6 місяції з дня її смерті заяву про прийняття спадщини, вона вважається такою, що пропустила строк на прийняття спадщини, а та, що була зареєстрована і проживала із спадкоємцем – вважається такою, що прийняла спадщину незалежно від факту подачі заяви нотаріусу. Тому в неї є правові підстави не ділити майно, що залишилося від матері з іншою сестрою, яка пропустила строк прийняття спадщини. А мирним шляхом можна вирішити будь-які питання. Уточніть, що саме Ви хочете вирішити?
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus