USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[5 Листопада 2015 13:53] Ірина: Доброго дня!
У вересні 2014 року наша сім’я отримала у власність будинок по договору міни. В цьому договорі було зазначено, що ми отримали доплату 60 тисяч гривень, хоча насправді ніхто нікому не доплачував, цю доплату вказали, щоб вирівняти предмети обміну.

В листопаді 2015 року ми плануємо подавати декларацію на отримання субсидій. Чи вважаються доходом ці 60 тисяч, і чи потрібно їх зазначати в декларації? І чи призначать субсидії, якщо ми їх не вкажемо?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Так, ці кошти вважаються доходом. І окрім декларації на отримання житлової субсидії, тані дані слід було обов'язково вказати в декларації про доходи, яку в цьому випадку слід було подати в податкову інспекцію до 01.05.2015 року, і сплатити с таких коштів податок. Наразі правильно буде подати в податкову декларацію, де зазначити, що такі кошти отримали (щоб надалі не виникли проблеми з податковою). І дані про такий дохід слід вказати в декларації, яку подаєте із заявою на отримання субсидії. Звісно, Ви можете і не вказувати такі дані в податкову та в органи соцзахисту. Однак проблеми можуть виникнути, після того, як податківці опрацюють дані від нотаріуса (адже він зобов'язаний їх про це повідомити як податковий агент).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus