USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[16 Грудня 2015 00:24] Ніна: Доброго дня! Я приватний підприємець на загальній системі. Я провожу соціологічні опитування. Наразі в мене є завдання опитати респондентів і для них передбачена винагорода за участь у опитуванні. Замовник надав мені опитувальники і бланк реєстрації респондентів, в якому не передбачено жодних контактних данних, лише число і підпис респондента про те, що він отримав винагороду. Опитувальники і реєстр я маю відіслати Замовнику. Чи можу я на підставі копії реєстру видачі винагород внести суму виданих винагород до витрат?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Цього буде недостатньо. Ви як підприємець, при сплаті коштів фізичним особам, і планами віднести ці кошти на витрати, є податковим агентом тих фізичних осіб, які отримують від Вас винагороду, і зобов'язані за них сплатити податок. Тому Вам потрібні їх дані (інкод, ПІП), і по 15 % від сум, що їм сплачуєте, перерахувати податку.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus