USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[21 Грудня 2015 11:40] Alina: Доброго дня! Особа має намір відмовитися від права власності на житловий будинок на користь органу місцевого самоврядування - селищної ради. Відповідно до ст. 347 ЦК України особа може відмовитися від права власності, заявивши про це або вчинивши дії, які свідчать про її відмову від права власності.
Скажіть будь ласка, чи можна та яким чином оформити право власності на житловий будинок за селищною радою, так як даний випадок не підпадає під поняття "безхозяйне майно" чи "відумерла спадщина ".
Дякую!
Відповідь юриста:

Доброго дня!



У розумінні статті 347 Цивільного кодексу України (далі по тексту – ЦК України) особа може відмовитися від права власності на майно, заявивши про це, або вчинивши інші дії, які свідчать про її відмову від права власності. Будь-якого розширеного тлумачення положень даної статті законодавець не надає. Це вказує на те, що особа може лише відмовитись від права власності «взагалі», а не «на користь іншої особи».



Таким чином, після належного оформлення «відмови» від права власності (частина третя статті 347 ЦК України), річ набуває статусу «безхазяйної». Порядок набуття права власності на безхазяйну річ регулюється статтею 335 ЦК України, а у Вашому конкретному випадку із особливостями передбаченими статтею 329 ЦК України.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus