USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92
Запитай юриста
[1 Лютого 2016 14:52] Мария: Доброго дня. В мене є низка питань, допоможіть, будь ласка.

Я працюю в екстренній медицині (по простому фельдшером на швидкій допомозі). У нас зламась машина, тобто на виклик виїхати не має можливості, керівництво нас змушує брати відпустку за свій рахунок. Я відмовилась, тоді мені сказали, що відправлять працювати (на наступну мою зміну, а працюю я доба через 3) в інший район.

Чи мають право мене відправляти працювати в інший район? Як це має бути оформлено - відрядженням? Як оплачуватиметься відрядження?

І ще питання - якщо я візьму лікарняний, то як його оплатять якщо, згідно з графіком, в цьому тижні робочих діб в мене немає? У бухгалтерії сказали, що такий лікарняний не оплатять, оскільки на час лікарняного моєї зміни не було. Якщо можна відповідь з посиланням на законодавство. Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Відправляти працювати в інший район Вас мають право лише за Вашою згодою (якщо йдеться про постійну роботу). Відправити у відрядження Вас мають право.

При цьому врахуйте наступні положення законодавства.

Відповідно до статті 121 КЗпП України, працівники мають право на відшкодування витрат та одержання інших компенсацій у зв'язку зі службовими відрядженнями.

Працівникам, які направляються у відрядження, виплачуються: добові за час перебування у відрядженні, вартість проїзду до місця призначення і назад та витрати по найму жилого приміщення в порядку і розмірах, встановлюваних законодавством.

За відрядженими працівниками зберігаються протягом усього часу відрядження місце роботи (посада).

Працівникам, які направлені у службове відрядження, оплата праці за виконану роботу здійснюється відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором, і розмір такої оплати праці не може бути нижчим середнього заробітку.

Щодо лікарняного. Якщо за трудовим договором Вам передбачається оплата праці згідно фактично відпрацьованих днів, то такий лікарняний Вам можуть і не оплатити.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus