USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92
Запитай юриста
[21 Лютого 2016 10:48] Льоня: Вітаю! Маю таке запитання. Як військовослужбовець з вислугою більш ніж 20 календарних років перебуваю на квартирній черзі. Дружина після смерті батьків успадкувала квартиру, тех паспорт на квартиру оформлений на дівоче прізвище дружини. Дружина має намір продати квартиру, але як я розумію, тех паспорт потрібно переоформити на дійсне прізвище дружини. Так от, чи будуть ці дані відображені в держреєстрі нерухомого майна після продажу квартири. Чи не станеться так, що я буду визнаний, як забезпечений житлом і втрачу право на отримання житла за рахунок Міністерства оборони України, так як при отриманні житла перевіряється наявність нерухомого майна, в тому числі і членів сім'ї військовослужбовця, робляться запити до держреєстру і т. ін. Що Ви порадите? Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Надам відповіді послідовно поставленим запитанням.

Виготовляти новий технічний паспорт на прізвище дружини не буде потрібно, якщо за запитом нотаріусу отримаєте в БТІ інвентаризаційну довідку на успадковану квартиру. Факт реєстрації на дружину права власності на успадковану квартиру та факт подальшого її продажу буде відображений в електронному реєстрі прав власності на нерухоме майно. Майно, яке отримає дружина у спадок, належатиме до її особистого майна, і на нього не поширюватиметься режим спільної сумісної власності подружжя, і вона особисто, без вашої згоди має право робити із ним що забажає. Тому отримання такої квартири Вашою дружиною у спадок, та подальше її відчуження, не позбавить Вас права на забезпечення житлом за рахунок держави як такого, хто перебуває на квартирному обліку як потребуючий покращення житлових умов. Тому нехай дружина продає успадковану квартиру, і надалі залишайтесь на черзі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus