USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[26 Лютого 2016 09:46] Анюта: Добрый день. Подскажите, пожалуйста, моя сестра отправляла посылку "Новой Почтой" , т.к. она никогда раньше ей не пользовалась, оператор "Новой Почты" предложил ей помочь (заполнить всё за неё). Она дала ему листок с написанным адресом (куда надо отправить ), вообщем он всё сделал - "за неё". Теперь, по истечении двух недель, выясняется, что посылка была отправлена не по тому адресу..... (стоимость её была не маленькая) Теперь на ней можно поставить "крест"? Заранее большое спасибо!!!!!!!
Відповідь юриста:
Доброго дня! На новій пошті крім адреси, в анкету вносяться дані про одержувача, і його номер телефону. Тобто, якщо адреса неправильна, а одержувач вказаний правильно, тоді йому не повинні були вручити посилку. А якщо ж були неправильно вказані одержувач і адреса, то в такому випадку питання ускладнюється.

Тоді можна буде вимагати встребування вмісту посилки (якщо є дані, які його підтверджують) на підставі статті 1212 Цивільного кодексу Україні, яка регламенує загальні положення про зобов'язання у зв'язку з набуттям, збереженням майна без достатньої правової підстави. (І це доведеться робити в судовому порядку). Вказаною нормою передбачаено, що особа, яка набула майно або зберегла його у себе за рахунок іншої особи (потерпілого) без достатньої правової підстави (безпідставно набуте майно), зобов'язана повернути потерпілому це майно. Особа зобов'язана повернути майно і тоді, коли підстава, на якій воно було набуте, згодом відпала. Положення цієї глави застосовуються незалежно від того, чи безпідставне набуття або збереження майна було результатом поведінки набувача майна, потерпілого, інших осіб чи наслідком події.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus