USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92
Запитай юриста
[27 Лютого 2016 11:08] Ira: Проживаємо у будинку, який збудували з чоловіком. Земля належить батькові чоловіка. Дозвіл він дав щоправда усний. Всі чеки на будматеріали маємо. Чи може батько забрати у нас цей будинок? Чи можемо ми стати законними власниками через суд? І чи може він його закласти у кредит, або ж передарувати ще одному синові?
На рахунок документації напевно не знаю.
Дозвіл на реконструкцію є, але в експлуатацію будинок ще не введений. Є дозвіл на реконструкцію газової системи та проект. Знаю лише, що домова книга на старий будинок, бо осінню переєрестровувались у новий будинок з іншої адреси, то була стара домова книга.
Всі папери оформлені на батька. Ми як діти, які вірили батькові навіть і не підозрювали, що можуть виникнути проблеми, тому і не вимагали переоформлення. Підкажіть, що робити? Батько з братом чоловіка просто життя не дають, погрожують закласти будинок під заставу. А в мене 2 дітей 3 і 5 років, і два кредити, які брали на будування будинку.
Відповідь юриста:
Для більш точної відповіді скажіть, чи будували Ви новий будинок, чи реконструювали старий, який колись був на когось оформлений? Якщо реконструювали – то хто був власником старого будинку?
Коментарів: 1
galya.shavlovskaya@m Показати IP 28 Лютого 2016 12:10
Буду дуже вдячна за допомогу. Купили участок який був закинутий. Власник цього житла продав його людям які проживали там 15 років назад . Але натаріально не оформлено, так як документи на це житло належним чинном не оформелені, але написали розписку при двух свідках що заплатили власнику за цей участок. Потім ці люди покинули цей будинок, так як він почав валитися. Власник його так і не зявлявся. До того участку почали звозити сміття з усіх сторін,як зрозуміло сказати, розвели свалку. Ми живемо не подалік біля нього, нашли цих людей які купили цей участок і купили у них теж через росписку з двума свідками. Документи у нас є на цей участок але його не можно оформити натаріально так як документи ще до його розвалення був неоформлений належним чином. І власник його продав через росписку. Ми були вже четверті, купівлі його таким чинном. Рішили зробити документи через міську раду, але вони почали щось мутити.Наверно рішили загарбати його субі. Що робити. Сусіди бачили як і в кого ми його купляли. Як скласти правильно Акт про опитування сусідів що ми його купили, і що власника на кому ці документи продав його через росписку, віддав власноруч документи і не мав притензій (даже не появлявся туди)на протязі 15 років. Дякую Вам за порозуміння

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus