USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92
Запитай юриста
[12 Березня 2016 09:07] Helga2016: Доброго ранку!
Скажіть будь ласка, якщо до розпорядника інформації надходить запит на отримання публічної інформації, де конкретне ставиться питання для надання саме визначеної інформації запитувачем? Як розпорядник інформації повинен відповідати на такий запит? Конкретно на поставлене питання у запиті і не пояснюючи, де може міститися така інформація ще, оскільки запитувач на це не вказував? Якими НПА керуватись? Чи можна йому зазначити, що розпорядник відповідає суто на те, що запитується у запиті?
Заздалегідь дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Відповідаю послідовно.

1. Конкретне питання ставиться в тексті запиту, де зазначається, яку саме інформацію слід надати на запит. Тут може і не ставитись знак запитання.

2. Повинен надати таку інформацію в кількості та в строки, які передбачені Законом України "Про доступ до публічної інформації".

3. Надати відповідь згідно конкретно запитуваної інформації, а якщо у запиті ставиться питання про надання іншої інформації, якої адресат запиту не є розпорядником, можна так і зазначити у відповіді.

Врахуйте, що у відповідності до п. 1 ч. 1 ст. 22 вказаного Закону, розпорядник інформації має право відмовити в задоволенні запиту зокрема в таких випадках, коли розпорядник інформації не володіє і не зобов'язаний відповідно до його компетенції, передбаченої законодавством, володіти інформацією, щодо якої зроблено запит. Також врахуйте, що частиною 3 вказаної статті передбачено, що розпорядник інформації, який не володіє запитуваною інформацією, але якому за статусом або характером діяльності відомо або має бути відомо, хто нею володіє, зобов'язаний направити цей запит належному розпоряднику з одночасним повідомленням про це запитувача. У такому разі відлік строку розгляду запиту на інформацію починається з дня отримання запиту належним розпорядником.

4. Керуватись слід вказаним Законом.

5. Можна.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus