USD 39.50 39.76
  • USD 39.50 39.76
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

З 1 квітня пенсії перерахували для 654 тисяч працюючих пенсіонерів, – Мінсоцполітики

17 Квітня 2024 20:18
Пенсії для працюючих пенсіонерів із 1 квітня перераховано для 654 тис. осіб. Виплата підвищених пенсій відбудеться у червні 2024 року.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.

«Цьогоріч перерахунок пенсій з урахуванням збільшеного стажу відбувся для 654 тисяч працюючих пенсіонерів. Це близько 6,2% від їх загальної кількості (на 1 січня 2024 р. в Україні нараховувалось 10,51 млн пенсіонерів)», – йдеться в повідомленні.

Виплата підвищених пенсій відбудеться у червні 2024 року (з урахуванням підвищення за квітень та травень). Це пов’язано з тим, що перерахунок можливий після того, як до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату ЄСВ за І квартал. А такі звіти будуть подаватися по травень.

Читати ще: В Україні частина пенсіонерів може отримати додаткові виплати

Особисто звертатися для проведення перерахунку нікуди не потрібно: він відбувається автоматично, за даними, які містить Державний реєстр застрахованих осіб.

У Мінсоцполітики нагадали, що розмір збільшення пенсії визначається для кожного пенсіонера індивідуально, залежно від тривалості страхового стажу і заробітної плати (доходу), з якої обчислюється пенсія.

Читати ще: Пенсії без ідентифікації в Україні платитимуть тільки до 31 березня
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus