USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Економіка Росії руйнується: наслідки війни вже наздогнали агресора

18 Листопада 2022 09:33
У Росії вперше визнали економічний спад в офіційній статистиці. Обсяг виробництва країни скорочується протягом двох кварталів поспіль, а ситуація погіршилася через оголошення РФ мобілізації.

Як повідомляє Оbozrevatel з посиланням на CBS News, у липні-вересні обсяг виробництва в Росії впав на 4% порівняно з відповідним періодом на рік раніше, повідомив Росстат. Оптова, роздрібна, судноплавна та виробнича активність впала протягом цього періоду, тоді як будівництво та сільське господарство зросли.

Рецесія зазвичай визначається як два квартали скорочення ВВП. Росії вдалося уникнути найгірших економічних наслідків своєї війни в Україні. Незважаючи на західні санкції та корпоративні втечі, зростання цін на нафту і газ, а також контроль за рухом капіталу, введений урядом, зберегли платоспроможність Росії і зміцнили рубль.

Проте спостерігається помітний економічний спад із вересня. У дослідженні Банку Росії наголошується, що економіка країни помітно погіршилася у вересні, «з ранніми ознаками деякого погіршення, що з’явилися до кінця місяця», оскільки попит та пропозиція впали, а інфляція зросла.

Зазначимо, Економіка Росії не повернеться до рівня початку 2022-го навіть за вісім років. Через санкції економіка агресора поступово руйнується. Про це йдеться у звіті Scope Ratings. Згідно з прогнозом агентства з нагляду за кредитними рейтингами, до кінця 2023 року валовий внутрішній продукт (ВВП) буде приблизно на 8% нижчим, ніж у 2021 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus