USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Гунчик закликає лучан до непокори та безладу

16 Березня 2017 15:20
Рейдерським захопленням назвав позачергову 19 сесію міської ради голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, наголошуючи, що 24 депутати Луцької міськради (а це таки більшість) не можуть приймати рішення, які були прийняті.

Так, голові ОДА - не вперше, порушуючи закон, втручатися у роботу Луцької міськради. Раніше, пригадаємо, він заявляв, що звернеться до Верховної Ради про переобрання депутатів Луцької міської ради, а тепер стверджує, що заявить у правоохоронні органи, аби вони далі оцінку проведенню 19 позачергової сесії Луцькради.

І не аргумент для Гунчика, що тим самим він закликає до непокори не лише в міськраді, а у місті в цілому. Адже таким чином посадовець нівелює рішення 24 обранців громади, які проголосували за зняття Юлії Вусенко з посади секретаря міськради. А 24 голоси у раді – це більшість.

«Вірю, що громадськість дасть власну оцінку цьому кричущому фактові й не зостанеться осторонь. На шальках терезів – вектор подальшого розвитку обласного центру Волині», - пише він у своєму зверненні, опублікованому на шпальтах "Волині", вочевидь, не розуміючи, що такі заяви можуть тягнути за собою безлад у місті, а для самого чиновника - кримінальну відповідальність.

Озвучені ж заклики до непокори діючого керманича області - привід для втручання правоохоронних органів, однак дивно, що вони не зацікавили відповідні структури. Як і інші порушення закону. Варто лише пригадати такі собі партійні збори в Адміністрації Президента під час службових відряджень, учасником яки став Гунчик.

Натомість, керівник фракції УКРОП у Луцькраді, депутат Ігор Поліщук заявив, що вчора, 15 березня, сесія Луцькради була проведена правомірно.

Нагадаємо, депутати Луцької міської ради на позачерговій сесії позбавили повноважень секретаря Луцькради Юлію Вусенко і надали повноваження головувати одному із депутатів. Це, на думку обранців громади, цілком законний процес при зміні секретаря.

Рішення про позбавлення секретаря повноважень першими ініціювали депутати від фракції «УКРОП».

«До Юлії Василівни, як до секретаря міськради, ми не мали претензій. Але її підтримує група компаній «Континіум», Адміністрація Президента, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Ми всі знаємо, що зробила компанія «Континіум» з Луцьком – довела КП «Луцьктепло» до банкрутства, викачала мільйонні суми з КП» Луцькводоканал», здає котельню, яка колись була в міській власності місту майже за 9 мільйонів в рік. Вони хочуть продовжити цей бізнес. Тому «Континіуму» вигідно підтримати Вусенко, аби саме вона стала виконуючим обов’язки міського голови», – переконаний голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук.

За дострокове припинення повноважень секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко проголосувало 24 депутати.

Ігор Поліщук пояснює: «Головуючим на сесійному засіданні обрали одного із депутатів міської ради, адже, якби документ про дострокове припинення повноважень підписувала Юлія Вусенко, це було б порушення Закону «Про засади запобігання і протидії корупції», а саме пункту, який стосується конфлікту інтересів».

Ігор Поліщук наголошує, що робота сесії була абсолютно легітимна, оскільки право достроково припинити повноваження секретаря передбачене Законом «Про місцеве самоврядування» і Регламентом міської ради.

«Коли повноваження секретаря, яка до цього була головуючою на сесії, були припинені, ми обрали головуючого депутата, як це і передбачено Законом України «Про місцеве самоврядування». Надали йому право головувати на засіданні та підписувати документи. Тому я не розумію, які є підстави для визнання не легітимності сесії. Рекомендую Юлії Вусенко вивчити практику інших міст, які ці процеси вже пройшли», – підкреслив Ігор Поліщук.

Водночас, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик вкотре порушує закон. У коментарі Волинському інформаційному порталу він заявив, що відбулося рейдерське захоплення влади і що 24 депутати Луцької міськради (а це більшість - ВН) не можуть диктувати місту, яким чином діяти. З його слів випливає, що правомірними, вочевидь, будуть рішення меншості у раді?

«Я вважаю, що це незаконне, так зване рейдерське захоплення влади, яке провели з порушенням всіх норм, етики, моралі, законів. Не можуть 24 депутати сьогодні керувати містом і диктувати місту, яким чином діяти, тим більше роблячи це не законно», – прокоментував Гунчик процедуру учорашнього голосування за «зняття» секретаря Луцькради Юлії Вусенко.

До слова, із заявою щодо вчорашніх подій у міськраді виступила і фракція ВО «Батьківщина». У ній йдеться, що з огляду на події у Луцькраді, які спричинили масу інформаційних маніпуляцій та необґрунтованих звинувачень, білосердечні все ж переконані - доля міста важливіша.

«З усієї відповідальністю заявляємо - депутати фракції «Батьківщина» не підтримують кандидатуру Юлії Вусенко не через політичну приналежність, а тільки з міркувань її нефаховості як керманича нашого міста. Для вдалого керування Луцьком бути гарним оратором мало, потрібно професійно орієнтуватися в питаннях міського бюджету, комунального обслуговування, транспортного питання та дорожньої інфраструктури.

На жаль, Юлія Вусенко, на нашу думку, цими якостями не володіє, тому довірити їй долю обласного центру як мінімум небезпечно. Посада мера - не та посада, якою можна легковажити. Це не розмінна монета політичних ігрищ, а важлива фігура у добробуті лучан. Нам важко зрозуміти, чому інші політичні сили цього не усвідомлюють, адже ми несемо відповідальність перед виборцями», - йдеться у заяві.

Крім того, білосердечні переконані, що Юлія Вусенко хоч і є патріотом свого міста, але повинна піти. Вона повинна ставити інтереси Луцька вище за партійні зобов'язання.

«Відтак, ми підтримаємо тільки господарника, незалежно від його політичних поглядів та приналежності. І в цій площині на нас вплинути неможливо», - йдеться у заяві ВО «Батьківщина» в Луцькій міській раді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Никонор Показати IP 16 Березня 2017 15:51
От не заспокоїться континіумівська банда, не добили місто до кінця ще, ужас, на вила прийдеться нечисть ту насадити.
Міхал до Никонор Показати IP 16 Березня 2017 19:26
ГунДончик! (тобто, місцевий Дон). Як йому тєжко!, кричав, що проти блокади, з Пєтєю в гроб лєже! А тут Пєтя через РНБО вводить блокаду! І як тепер Дону мінєти шапку?!
Анонім до Міхал Показати IP 16 Березня 2017 20:26
а шо тіко шапку ? та він і шкуру поміняє як тато скажуть
Лучанин Показати IP 16 Березня 2017 16:02
Клоун в чергове виплив, шановний вали вже назад на завод до свого хазяїна, ти вже докермувався, ще такої прокладки біля керма ні завод ні наша область не бачила. Людина яка продасть і область і душу аби підлизати хазяїну.
рятуйся хто може до Лучанин Показати IP 16 Березня 2017 19:04
Тільки не на завод !!!!!!!!!!
Анонім до рятуйся хто може Показати IP 16 Березня 2017 20:27
шо страшно ?!!!!!!!!!
Анонім Показати IP 16 Березня 2017 16:05
Когда в товарищах согласья нет, На лад их дело не пойдёт, И выйдет из него не дело, только мука. Однажды Лебедь, Рак да Щука Везти с поклажей воз взялись И вместе трое все в него впряглись; Из кожи лезут вон, а возу всё нет ходу! Поклажа бы для них казалась и легка: Да Лебедь рвётся в облака, Рак пятится назад, а Щука тянет в воду. Кто виноват из них, кто прав — судить не нам; Да только воз и ныне там.
бюлетень Показати IP 16 Березня 2017 16:06
Жителів області цікавить безпека проживання, матеріальний стан,спокій , а не чвари .Здається два високоповажні керівники йшли на посади зробити Волинь і волинян процвітаючими, однак нажаль роблять навпаки.Дайте накінець нам спокій.( у нас тріщать не тільки лоби, але й мізки)
В очочках Показати IP 16 Березня 2017 16:08
Рішення міськради законне, чи ні? - Якщо незаконне, то подавай суд, хунчік.
ВОВК Показати IP 16 Березня 2017 16:20
недоросток іди в колхоз керуй
лучани Показати IP 16 Березня 2017 16:38
А Гунчик не побачив хамтсва Вусенко яка вела себе зовсім не як чиновниця працівниця Міської ради чи просто людина такими висловами кидалась як двірник чи прибиральниця. Так що це таку на посаді тримати явно не треба бо вона б натворила ще пролем для лучан і Луцька.
Анонім до лучани Показати IP 16 Березня 2017 19:00
і навіщо ображати двірників і прибиральниць ? вусенчиха - зла язва, яка тримається за крісло як вош кожуха. а гнусиків , які її підтримують , треба пустити шляхом башкаленка
А2А до лучани Показати IP 16 Березня 2017 21:49
А ти тут двірників та прибиральників не смій ображати! Серед них більша половина - люди з вищою НЕ КУПЛЕНОЮ освітою, Доживи до пенсії, спробуй на неї прожити, і сам в двірники будеш проситись, тільки ж ти лінивий, крім клавіатури і стакана нічого не знаєш і не вмієш, відповідно навіть вулиці мести не годишся.
Ахванасій Показати IP 16 Березня 2017 16:48
Якось наср*ть на біснування бариг.
Марія Показати IP 16 Березня 2017 17:16
От хто нами керує одні нед*умки гноми гунчики і Вусенки. А в нас в усіх обласних організаціях такі керовники при владі. Жах гнати всіх в три шиї а набрати молодих і креативних і дісно розумних.А не з дипломами по два вузи, а в голові нуль.Але ні, диплома купи, хоч дурний,бо без нього розуму не видно.
Анонім Показати IP 16 Березня 2017 19:01
гнусикові варто пройти лікбез на тему "основи демократії"
Анонім Показати IP 16 Березня 2017 19:03
ще ніколи хвіст не крутив головою, тому рішення у міськраді будуть приймати народні обранці, а не прихвостні банкової
Анонім Показати IP 17 Березня 2017 07:55
"..рейдерське захоплення влади, яке провели з порушенням норм.."))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus