USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Нюанси карантину на Волині: чим відрізняється контрольно-пропускний пункт від контрольно-санітарного

26 Червня 2020 19:49
У Волинському лабораторному центрі розповіли про різницю між контрольно-пропускними та контрольно-санітарними пунктами, а також розтлумачили їхнє призначення.

Про це сьогодні, 26 червня, під час брифінгу щодо ситуації в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції, повідомила головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко.

Зі слів посадовиці, волиняни по-різному тлумачать значення санітарно-контрольньних пунктів пропуску та КПП.

Зокрема, як пояснила Наталія Янко, контрольно-пропускні пункти встановлюють на державному кордоні країни з іншими державами. Вони передбачені міжнародними медико-санітарними правилами, і їх встановлюють згідно із постановою Кабміну.

Разом із тим, розміщення контрольно-санітарних пунктів входить у повноваження місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на в’їздах та виїздах з населених пунктів в умовах карантину.

«До роботи на цих пунктах долучають військовослужбовців, працівників поліції, представників муніципальної варти тощо. Метою є встановлення особи, яка заїжджає на територію карантину, аби вона при виїзді не наражала на небезпеку інших людей. Окрім того, в окремих ситуаціях можуть проводити огляд особистих речей, дезінфекцію тощо на даних адміністративних територіях», - зазначила головний санітарний лікар Волині.

Окрім того, вона акцентувала волинянам, що Україна, у тому числі і Волинська область, знаходяться в стадії епідемії з введенням карантину.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, що головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко розповіла про алгоритм дій волинських медиків та вірусологів при підозрі у пацієнта COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 26 Червня 2020 22:42
НЕ зрозуміло лише одне: Який сенс в цих пунктах? Тест на місці вони зробити не можуть, силоміць затримати або направити людину в лікарню не мають права. В чому полягає їх завдання?
Анонім до Анонім Показати IP 26 Червня 2020 23:04
Шугати людей з температурою
1+1 до Анонім Показати IP 26 Червня 2020 23:41
Мозги полоскати ,і нічо не робити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus