USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Квітка демократії»: луцький художник створюватиме мурал у Берліні

6 Листопада 2022 12:20
Яскраві та неординарні малюнки художника Андрія Калькова прикрашають низку стін у різних українських містах, а його стиль важко переплутати з будь-яким іншим.

Митець творить «геометричні» малюнки у стилі оп-арт, які привертають увагу і не залишають нікого байдужим.

У самому центрі Луцька біля Галереї мистецтв теж є фірмове графіті від Андрія – малюнок є частиною теми «Круговорот». А зовсім поряд, у Центрі туристичної інформації та послуг, художник розмалював рецепцію – «волинянку, йдеться на сторінці «Луцьк – приємне відкриття» у Фейсбуці.
Луцький митець, відомий у всьому світі, став одним із запрошених художників проєкту The Wall – Murals Across Europe and the Middle East. Стіна – вуличний артпроєкт, який проходитиме у п’яти містах: Відні, Берліні, Женеві, Марселі та Анкарі протягом листопада -грудня 2022 року. 10 художників з України та інших країн спільно створюють п’ять муралів у рамках цього проєкту в Європі та на Близькому Сході.
«Стіна – символ опору, стабільності та броні, яка відгороджує Європу від війни. Символічно, що зараз саме Україна є тією стіною. І саме прості українці своїми словами, діями чи то на полі бою, чи то у тилу захищають

свободу, незалежність і Батьківщину, показуючи усьому світу, що ми – стіна, яку ніщо не здолає», – йдеться в дописі.

Андрій Кальков разом з німецьким художником бере участь у створенні муралу «Квітка демократії» в Берліні.
Нагадаємо, Андрій Кальков – один з творців найбільшого у Європі муралу на АЗС. Його роботи є в Києві, Запоріжжі, і, звичайно, мурали у його виконанні є й у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus