USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк прийняв дитячу залізницю у комунальну власність

20 Грудня 2023 15:12
Дитяча залізниця на вулиці Шопена в обласному центрі Волині перейшла до комунальної власності міста. Для її запуску та відновлення потрібно близько 30 мільйонів гривень.

Про це стало відомо під час засідання сесії Луцької міської ради.

Депутати розглянули проєкт рішення про прийняття у власність Луцької міської територіальної громади комплексу об’єктів соціальної інфраструктури «Луцька дитяча залізниця».

Як ідеться в пояснювальній записці, після отримання розпорядження Кабінету Міністрів України від 17.11.2023 № 1047-р «Про відчуження шляхом передачі майна в комунальну власність» виникла можливість для остаточної передачі майнового комплексу Луцької дитячої залізниці у комунальну власність Луцької міської територіальної громади.

Директор департаменту економічної політики Борис Смаль повідомив, що за розрахунками двохрічної давності на запуск дитячої залізниці потрібно було 20 мільйонів гривень, зараз ця сума може зрости до 30 мільйонів. Щоб розрахувати цю суму, потрібно розробити проєкт.
Читати ще: Зрізають дерева: біля Луцької дитячої залізниці наводять лад

Тож депутати сьогодні ухвалили рішення прийняти від виробничого структурного підрозділу «Львівська дирекція» філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Українська залізниця» у власність Луцької міської територіальної громади комплекс об’єктів соціальної інфраструктури «Луцька дитяча залізниця».

Це рішення дасть змогу:

- відновити функціонування Луцької дитячої залізниці як місця відпочинку для дітей та дорослих;

- здійснювати позашкільну профорієнтаційну діяльність для учнів Луцької міської територіальної громади;

- належним чином утримувати та поліпшувати благоустрій території та об’єктів Луцької дитячої залізниці;

- зберегти приміщення головної станції «Росинка», яке визнане одним із найкращих архітектурних об'єктів міста.

Нагадаємо, що Луцька дитяча залізниця не працює із серпня 2019 року. Цей комплекс об’єктів «Укрзалізниця» законсервувала. Далі – епідемія коронавірусу та повномасштабне вторгнення. Луцька міська рада та активісти довго боролися за те, аби дитяча залізниця перейшла в міську комунальну власність і щоб там можна було відновити навчання дітей.

Читати ще: Потяг іржавіє, вокзал руйнується: коли відновлять Луцьку дитячу залізницю

Врешті наприкінці листопада Кабінет Міністрів прийняв рішення про передачу в міську комунальну власність комплексу об’єктів соціальної інфраструктури «Луцька дитяча залізниця».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Пєстня Показати IP 20 Грудня 2023 16:50
Наш бронєпоїзд стоїть на запасному путі !
Аут до Пєстня Показати IP 21 Грудня 2023 12:02
Так вийдіть вже з того бронепоїзда! Ви й так недолугий!!!
А Показати IP 21 Грудня 2023 16:48
Там буде церква!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus