USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Минулий нелегітимний? У Луцьку знову зі скандалом обирали голову дачного масиву «Промінь»

17 Січня 2024 16:34
Уже вкотре у садівничому товаристві «Промінь» обирали голову. Вибори на цьому дачному масиві тривають як мінімум рік. Адже попередній голова, який керує понад десять років, ніяк не хоче йти з посади. Тож оскаржує у суді усі результати. І навіть цього разу ще перед початком конференції він заявив журналістам, що знову піде до суду: хай що там ухвалять – буде заперечувати.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

На попередніх зборах дачного товариства «Промінь» уже переобирали голову. Річ у тому, що дачний кооператив розділився. Дачний масив «Промінь» – ласий шматок, адже розташований у восьми кілометрах від Луцька. Там є близько двох тисяч дач. Деякі власники побудували будинки і живуть на постійній основі. Постійні жителі попідводили воду й усі необхідні комунікації.

Ті дачники (в основному пенсіонери), які приїжджають лише влітку, розповідають, що всі вигоди кооператив організовує для постійних мешканців, а у деяких пенсіонерів до ділянок навіть не підведена вода. Внески ж тим часом платять усі однаково. Отож, назріло питання зміни голови.

Минулі вибори відбувалися 2023 року в березні. На заміну чинному голові Степану Черкавському запропонували кандидатуру Марії Ралець. Градус напруги був настільки високим, що під час обрання нового керівника дачного масиву виборці почали битися: хто милицями, хто кулаками.

Попри бої з милицями, Марію Ралець таки вибрали головою. Щоправда, її опонент Степан Черкавський оскаржив конференцію у суді. Суд скасував вибори. Тим часом Марія Ралець і собі пішла до суду й скасувала виборчу конференцію 2021 року, де обрали головою Черкавського. Отож, за рішеннями судів товариство залишилося взагалі без голови.

«Суд визнав це рішення конференції 2021 року таким, що не відбулося. А я був обраний ще у 2013 році», – сказав голова садівничого кооперативу «Промінь» Степан Черкавський.

Дачники знову зібралися на засідання та хочуть переобрати голову. Але голова Степан Черкавський, рішення про обрання якого суд скасував, заявив, що ці збори незаконні, бо скликав людей не він, а ініціативна група. Цього разу до бійки не дійшло, але без сварок не обійшлося. Якщо скасовувати кожні збори через суд, то виходить так, що Степан Черкавський буде постійним головою, навіть якщо його не оберуть люди.

«Це конференція виборна, щоб обрати нового голову. Минулий голова вже нелегітимний, це доведено судом. У 2021 році було підроблено протоколи. У березні минулого року він побачив, що перевага на боці людей, які хочуть поміняти голову. Він зібрав своїх прибічників і вийшов», – розповіла одна з дачниць.

«Нам треба вибрати голову. Стільки часу той самий голова. Вже треті збори, а він ніяк не хоче піти. Чи це посада така солодка? Він тоді покинув збори. І зараз каже, що вони незаконні. То що, це буде безкінечно? Це ж не Путін. Той може бути безкінечно, бо там люди такі… Ми ж люди розумні», – казав інший дачник.

Прихильники Степана Черкавського мали претензії до Марії Ралець через її вік, мовляв, пенсіонерка. Але й Степан Черкавський приблизно має стільки ж років, як і Марія Ралець. Результат виборів несподіваний: Марія Ралець запропонувала замість себе іншу кандидатуру – Ігоря Барильця. Як то кажуть, хід конем – чоловік молодий і претензій через вік не буде. Шляхом голосування кандидатуру підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
членкиня товариства Показати IP 17 Січня 2024 18:11
Черкавському варто плюнути в морду навіть за те, що він судиться не з тим, хто хоче "забрати" його посаду, а з кількома тисячами членів масиву "Промінь", які не хочуть бачити його головою.
123 Показати IP 17 Січня 2024 18:20
В групі "Промінь дачі" в вайбері садоводи просили пояснення ,що це за так звана "ініціативна група", хто такий Барилюк ? ніхто не пояснював.
членкиня товариства до 123 Показати IP 17 Січня 2024 20:28
Це не садівники просили, а поплічники Черкавського, які в репортажі ховають свої рила за його спиною. А без ініціативної групи тут було не обійтись. Суд скасував всі вибори, тобто, дачний масив залишився без голови. Тому проведення виборчої конференції взяла на себе ініціативна група. Вона й вибрала нового голову.
1234 Показати IP 17 Січня 2024 22:30
Членкиня ,напевно , далеко від інтелігентності (плюнути в морду, рила), надіюсь не вся "ініціативна група" така. Хочеться все таки знати хто в тій групі, на чиїй совісті буде майбутнє товариства.
123 до модератора Показати IP 18 Січня 2024 12:10
в пояснені до написання коментарів ви вказуєте , що коментарі це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації (маленьким шрифтом), будьте чесними, вкажіть що Є МОДЕРАЦІЯ. Невже мій коментар був такий страшний для вас? чи може Аверс був не обєктивним? , згідний, аверс напевно не був до кінця конференції, нового голову не показав, могли б забрати лише цей рядок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus