USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Від бійки на зборах – до суду: у Луцьку вирішували, хто очолить дачний масив «Промінь»

3 Серпня 2023 11:10
Історія про те, як переобирали голову дачного масиву «Промінь», розпочалась зборами, проходила з бійками і завершилась судом. Потягнув дачників в судові палати голова кооперативу, якого на тих скандальних зборах фактично усунули з посади, і переобрали для себе нового голову масиву.

Що ж вирішив суддя і хто буде очолювати кооператив – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Дачний масив «Промінь» розташований за вісім кілометрів від Луцька, тут налічується близько двох тисяч дачних ділянок. В березні промінські дачники зібрались на збори. Тоді люди скаржились на те, що їм допекла непрозора робота керівництва кооперативу, який очолює Степан Черкавський.

Зі слів членів дачного масиву, за ділянки платять усі однаково, але послуги розподіляють по-різному. Наприклад, у тих, які живуть на постійній основі, вода є, а у тих, які приїжджають лиш улітку, немає. Але платять усі однаково. Найбільше обурює пенсіонерів те, що за борги почали забирати дачі. Тому вирішили змінити очільника кооперативу і висунули кандидатуру Марії Ралець, яка очолювала ревізійну комісію. Тоді дійшли й до того, аби збори проводила теж пані Ралець. Градус напруги зріс настільки, що в хід пішли не тільки слова, а й кулаки.

Читати ще: Билися і сварилися: голову садівничого кооперативу біля Луцька оберуть у суді

Однак збори таки провели і голову переобрали. Зі 160 зареєстрованих дачників за кандидатуру Марії Ралець проголосувало 112. Кілька десятків людей, які покинули залу разом із Степаном Черкавським, участі у голосуванні не брали. З’ясування стосунків продовжилось у суді, куди подав позов Черкавський, аби скасували рішення зборів, відповідно вибори нового голови кооперативу, тобто Марії Ралець.

«Під час безладу в залі Черкавський та інші кандидатури подавалися у встановленому товариством порядку для виборів в органи управління. Кандидатура Ралець не пропонувалася. Обговорення та голосування порушує право Черкавського бути обраним. В садівничому товаристві «Промінь» налічується 1931 член, отже, з урахуванням представництва делегатами двадцяти членів товариства, кількість делегатів, які могли брати участь у конференції, становила 97 осіб. Однак для участі у конференції не зареєструвався жоден делегат», – стверджував представник Степана Черкавського Володимир Кондратюк.
Марія Ралець, яку обрали головою кооперативу, зауважила, що в 2021 році під час обрання голови делегатів також не було. Однак, на думку представника позивача, конференція пройшла з порушеннями, а тому її треба визнати такою, що не відбулась. На це Марія Ралець відповіла: збори пройшли так, як їх організував голова Черкавський.

«Готувати делегатів та конференцію – це обов’язок голови і членів правління. Як вони підготували конференцію, так вона і проведена», – говорила Марія Ралець.

Представник Черкавського наполягає: обрання Ралець суперечить порядку реєстрації кандидатів, передбачених в статуті. Марія Ралець апелює: сам голова в своїй діяльності не дуже послуговувався тим статутом. На підтвердження слів наводить приклади: спорудження новобудов з порушеннями розміщення, цехи та реєстрація філіалів фірм на ділянках.

Повернувшись із нарадчої кімнати, суддя Господарського суду Ігор Гарбар таки ухвалює задовольнити позов про визнання конференції як такої, що не відбулась, та про визнання незаконним і скасування рішень, прийнятих на конференції, зокрема і щодо обрання Марії Ралець.

«Судове засідання відбулося законно. Всі документи є в суду. Якщо є апеляція, то нехай подають», – сказав Степан Черкавський.

Дачники розчаровані, називаючи рішення суду цирком, а не рішенням. Як повідомила Марія Ралець, вони також подали позов до суду на рішення зборів, які відбулись в 2021 році і на яких обрали головою Степана Черкавського. Кажуть: ті збори провели аналогічно з цими, які проводили цьогоріч. Тож за всією логікою речей вони теж можуть через суд скасувати попередні збори членів садівничого товариства, відповідно рішення про обрання Степана Черкавського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
член кооперативу Показати IP 3 Серпня 2023 11:40
Тепер треба провести нову конференцію і вибрати нового голову. Впевнений на 100%, що тепер за цього хама не проголосує жоден член масиву. Крім, хіба-що, родичів і спільників по пиятиці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus