USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На початку карантину в СІЗО бракувало місця: як нині працюють судді і прокурори Волині

31 Травня 2020 07:00
Карантин в Україні поступово пом’якшують, втім обмеження для відвідувачів суду і прокуратури все ще діють. Особистий прийом громадян прокурори продовжують здійснювати в режимі скайп-зв’язку, кримінальні провадження забезпечують у повній мірі. До слова, справи у волинських судах останнім часом розглядають у посиленому режимі.

На роботу обласної прокуратури карантин майже не вплинув, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс». Єдина проблема, з якою зіштовхнулися на початку протиепідемічних обмежень, – переповнення слідчого ізолятора.

«Були обмеження на проведення етапів, тобто люди не могли доставлятися в місця ув’язнення, – розповідає речниця прокуратури Волинської області Наталія Мурахевич. – Тоді прокуратура вийшла з ініціативою, щоби людей, яких беруть під варту, розміщували і у рівненських закладах. Відповідно, уже суди пішли нам назустріч і ця проблема вирішена».

А от супровід кримінальних проваджень проходить у звичному режимі. Прокурори у повній мірі забезпечують свою участь у суді.

«Єдине, на що поширюється карантин, то це те, що ми не приймаємо людей. Прийом громадян тепер обмежений у скайп-режимі. Тобто людина може звернутися через скайп, і прокурори проводять з нею бесіду. Окрім того, так само жодних обмежень немає щодо того, щоби людина прийшла й звернулася до нас з письмовим зверненням. Є скринька, у яку громадяни залишають свої скарги», – пояснила Наталія Мурахевич.
Щойно карантинні обмеження знімуть на загальнодержавному рівні й відповідні рішення буде узгоджено з Офісом Генерального прокурора, особистий прийом громадян буде відновлено.

Читати ще: Розглядають невідкладне: як працюють суди в Луцьку під час карантину

Обмеженим залишається і доступ до залів судових засідань. Бути присутніми дозволено лише безпосереднім учасникам судових процесів. Щодо сторонніх осіб, у тому числі і журналістів, продовжують діяти карантинні обмеження.

Проте якщо за два місяці карантину людей у коридорах судових інстанцій поменшало, то справ у травні навпаки – більшає.

«На даний час збільшилася кількість засідань, тому що на початку карантину люди досить багату кількість клопотань про відкладення справ подавали, – зауважує голова Волинського апеляційного суду Віктор Гапончук. – На даний час цей обсяг прохань зменшився суттєво, і тому справи слухаються у звичному режимі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бульба Показати IP 31 Травня 2020 09:36
Моя улюблена тема)))) Пропоную безкоштовні екскурсії по маєтках суддів і прокурорів!!! Ви тоді перестанете нити і звинувачувати Росію і економічну кризу!! І побачите , що наша ненька насправді процвітаюча і багата країна!!! PS. А ще подивіться які у нас на дорогах круті машини....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus