USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині відтворять макет містечка 17-19 століття, потрібні старі фото

14 Червня 2015 13:30
Основні будівлі Голоб 17-19 століття відтворять у макеті, який планують розмістити на території Георгіївського храму.

Про це інформує на своїй сторінці в мережі ієромонах Ніфонт.

«Голобчани! Розпочинаємо грандіозний проект «Макет містечка Голоби 17-19 ст.» Пропонується на території Георгіївського храму розмістити макети основних будівель селища вказаного періоду. Звертаюся з проханням віднайти старі фото будівель, скануйте та надсилайте за адресою: [email protected]», ‒ йдеться у повідомленні.

Зі слів ієромонаха, наразі вдалося віднайти точний проект костелу (з куполом). Планують відновити Палац Вільгів, дзвіницю костелу, синагогу, магазини Штибра, Каца, Літвара, Щебера, Федота, Неймана, пивну Пінькаса, кузню Мошка, млин Каца.



«Запрошую не лише поділитися фото, а й ідеями. Варто створити оргкомітет», ‒ закликає Ніфонт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Простота гірше воров Показати IP 14 Червня 2015 13:54
На відкриття макету понаїдуть нащадки Вільгів з костельними ксьондзами, Штибра, Каца, Літвара, Щебера, Неймана, Пінькаса, Мошка, Каца з рабинами синагог, подивляться на створений руками схизматиків та гоїв симулякр і правдиво зачудуються: якщо духовне, культурне, економічне життя тих таки Голоб є наслідком зусиль наших (католиків та юдеїв) предків , то яким боком тут українці? Може й в ряду гендлярів і Федот був не зовсім тот, за кого себе видавав? Між іншим, у польському Любліні створили організацію, яка буде домагатися повернення полякам майна, яким раніше володіли на Західній Україні, або ж компенсації за нього. Про це заявив лідер партії "Зміна" Матеуш Піскорський: "Зараз Україна офіційно оголошує, що вона збирається дотримуватися принципів ЄС, тому виникла ідея створення структури, яка буде займатися збором даних про можливі вимоги спадкоємців і колишніх власників майна на території України і розробляти правовий і законний шлях отримання компенсації". Як там писав "Пшеводнік по Полсце" за 1937 р.: "под час ярмаркув можна огльондаць околічних хлопув і кобєти в строях людових "полєскіх"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus